reklamavelika2015a

kisa1
Prije nekoliko dana Našice, kao i većinu naše zemlje zabijelio je snijeg i vjerujemo kako su se naši najmlađi počeli veseliti snježnim radostima. Umjesto toga, jučer, a pogotovo danas, od snijega ništa, a tako i veselih radosti za naše najmlađe. Zbog toga, upozoravamo sve da obrate pažnju na vožnju po skliskim kolnicima, oboružajte se kišobranima i kabanicama, a sanke, skije i ostala zimska prijevozna sredstva će očito još malo pričekati.

U ostatku zemlje slično kao i kod nas, pretežno oblačno uz povremenu kišu, u gorju i snijeg. Na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a u Dalmaciji i lokalno izraženija kiša. Oborine će poslijepodne uglavnom prestati, a potom će se i djelomice razvedriti, najprije u sjevernim i zapadnim predjelima. Umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni koji će na otvorenom moru u drugom dijelu dana imati i olujne udare. Temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C, a navečer osjetno hladnije.

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše na većini cesta, a u gorju se očekuje snijeg, uglavnom prijepodne. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.


Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Kod vožnje po mokrim i skliskim kolnicima, savjetujemo Vam:

  • - provjeriti stanje guma i metlica brisača,

  • - obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost,

  • - držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni,

  • - izbjegavati nagla kočenja,

  • - voziti opreznije.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.