reklamavelika2015a

jutro1

Radni tjedan je pri kraju, a vrijeme je i dalje ne promjenjivo.

Točnije, kao što je i bilo zadnjih nekoliko dana, ujutro malo hladnije s temperaturama od 8 stupnjeva, a preko dana vrlo toplo, ako ne i prevruće za ovaj dio godine.

U ostatku Hrvatske također slično kao kod nas, dakle, pretežno sunčano te i dalje toplo. Ujutro mjestimice magla, uglavnom u Slavoniji, a moguća je i na sjevernom Jadranu dok u Lici može biti i slabog mraza. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 25 °C

Jutros u 6 sati za Našice izmjereni su sljedeći hidrometeorološki podaci:

Minimalna temperatura  dok se maksimalna očekuje 24°

  • Vjetrovi iz JZ

  • 4 km/h

  • Vlažnost: 84%

  • Tlak: 1016.00 mb

  • UV indeks: 0

  • Pokrivenost oblacima: 30%

  • Visina oblaka: 6096 m

  • Točka orošavanja: 3° C

  • Vidljivost: 6 km

Stanje na cestama:

U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti moguća je smanjena vidljivost zbog magle, posebice na istoku zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji i Baranji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Pojačan je promet u gradovima na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na našim prometnicama velik broj djece, posebice školaraca

Od svih sudionika u prometu, osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode prema školama i vrtićima.
Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h. 
Roditelji, prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda, ponovite kako se pravilno ponaša u prometu, prođite s njima put do škole, upozorite ih na najopasnija mjesta, te ih podsjetite nanajznačajnija prometna pravila.
- Nikad ne pretrčavajte cestu! 
- Ne ometajte kretanje vozila!
- Hodajte pažljivo!
- Nikad ne izlazite na cestu između parkiranih automobila!
- Hodajte nogostupom ili pješačkom stazom!
- Cestu prelazite samo po zebri!
- Cestu prelazite na znak zelenog svjetla ili na znak policajca!
- Uvijek pogledajte lijevo pa desno, a cestu prelazite samo ako u blizini nema vozila!
Još jedno vrlo značajno pravilo odnosi se na roditelje, kad vozite svog predškolca ili školarca u školu ili vrtić, ne zaboravite ih vezati u sjedalici na stražnjem sjedalu (do 135 cm visine), samostalno na stražnjem sjedalu (od 135 do 150 cm visine) ili na prednjem sjedalu ako su viša od 150 cm. Kako je navedeno u izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 92/14) u 4.članku. Ne zaboravite da pojas spašava život, a osobito dječji.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.