bon2017 12

jutro1

U Našicama kao i u ostatku zemlje će biti pretežno sunčano, povremeno i s umjerenom naoblakom.

Na kopnu ujutro mjestimice magla koja se ponegdje u središnjim predjelima može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak te još ujutro uz obalu slaba bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 18 i 23, na Jadranu uglavnom od 22 do 25 °C.

Jutros u 6 sati za Našice izmjereni su sljedeći hidrometeorološki podaci:

Minimalna temperatura 8° dok se maksimalna očekuje 21°

  • Vjetrovi: 2 km/h

  • Vlažnost: 73%

  • Tlak: 1026.00 mb ↑

  • UV indeks: 0

  • Pokrivenost oblacima: 30%

  • Visina oblaka: 7681 m

  • Točka orošavanja: 6° C

  • Vidljivost: 6 km

Stanje na cestama:

U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Povremene zastoje i vožnju u koloni očekujemo na dionicama cesta gdje radovi. Na autocesti A2 Zagreb - Macelj između Zaprešića i Jankomira u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 3 km, zbog pojačanog prometa u zoni radova. Korisnike molimo za strpljenje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Magle ima i na dionicama autocesta.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Tijekom jutra očekujemo pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju mogući su povremeni zastoji. Vozače pozivamo na dodatan oprez i molimo za strpljenje.

Prvašića je na svakom koraku pa budite oprezni  

Počela je nova školska godina zbog čega je na našim prometnicama velik broj djece, posebice školaraca. Od svih sudionika u prometu, osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode prema školama i vrtićima.
Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h. 
Roditelji, prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda, ponovite kako se pravilno ponaša u prometu, prođite s njima put do škole, upozorite ih na najopasnija mjesta, te ih podsjetite nanajznačajnija prometna pravila.
- Nikad ne pretrčavajte cestu! 
- Ne ometajte kretanje vozila!
- Hodajte pažljivo!
- Nikad ne izlazite na cestu između parkiranih automobila!
- Hodajte nogostupom ili pješačkom stazom!
- Cestu prelazite samo po zebri!
- Cestu prelazite na znak zelenog svjetla ili na znak policajca!
- Uvijek pogledajte lijevo pa desno, a cestu prelazite samo ako u blizini nema vozila!
Još jedno vrlo značajno pravilo odnosi se na roditelje, kad vozite svog predškolca ili školarca u školu ili vrtić, ne zaboravite ih vezati u sjedalici na stražnjem sjedalu (do 135 cm visine), samostalno na stražnjem sjedalu (od 135 do 150 cm visine) ili na prednjem sjedalu ako su viša od 150 cm. Kako je navedeno u izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 92/14) u 4.članku. Ne zaboravite da pojas spašava život, a osobito dječji.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.