reklamavelika2015a

jutro1

Danas nas očekuje u Našicama slično vrijeme kao i jučer. Dakle, uz jutarnju temperaturu od 7 stupnjeva, dok će se preko dana podići na čak +22 celzija.

Ovakva razlika u temperaturi može uzrokovati da ljudi na sebe obuku sve i svašta pa da im bude zbog toga ili vruće ili pak hladno. Previše se obući nije dobro, ali svakako za kratke rukave nije, kako na sebe ne bi navukli neku prehladu ili slično.

U ostatku zemlje također pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu povremeno oblačnije uz mogućnost za mjestimice slabu kišu. Ujutro na kopnu i sjevernom Jadranu ponegdje magla. Vjetar većinom slab, uglavnom jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 °C.

Jutros u 6 sati za Našice izmjereni su sljedeći hidrometeorološki podaci:

Minimalna temperatura 7° dok se maksimalna očekuje 22°

  • Vjetrovi iz ZJZ

  • 2 km/h

  • Vlažnost: 86%

  • Tlak: 1022.00 mb ↑

  • UV indeks: 0

  • Pokrivenost oblacima: 20%

  • Visina oblaka: 11735 m

  • Točka orošavanja: 6° C

  • Vidljivost: 5 km

Stanje na cestama: 

U jutarnjim satima moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Tijekom dana moguća je mjestimična kiša na sjevernom Jadranu i u gorju. Pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama. Zastoji su mogući na dionicama gdje su u tijeku radovi, posebice u vremenu jutarnjih i poslijepodnevnih vršnih sati. agla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji, a ima je i na autocestama.

Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Kaštel, Slavonski Brod i Stara Gradiška. Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na prijelazima Pasjak, Rupa, Bregana i Bajakovo na izlasku iz zemlje, a na prijelazu Županja na ulasku u zemlju. 

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Prvašića je na svakom koraku pa budite oprezni 

Počela je nova školska godina zbog čega je na našim prometnicama velik broj djece, posebice školaraca. Od svih sudionika u prometu, osobito od vozača, očekuje se pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, ali i na cestama u naseljima koje vode prema školama i vrtićima.
Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h. 
Roditelji, prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda, ponovite kako se pravilno ponaša u prometu, prođite s njima put do škole, upozorite ih na najopasnija mjesta, te ih podsjetite nanajznačajnija prometna pravila.
- Nikad ne pretrčavajte cestu! 
- Ne ometajte kretanje vozila!
- Hodajte pažljivo!
- Nikad ne izlazite na cestu između parkiranih automobila!
- Hodajte nogostupom ili pješačkom stazom!
- Cestu prelazite samo po zebri!
- Cestu prelazite na znak zelenog svjetla ili na znak policajca!
- Uvijek pogledajte lijevo pa desno, a cestu prelazite samo ako u blizini nema vozila!
Još jedno vrlo značajno pravilo odnosi se na roditelje, kad vozite svog predškolca ili školarca u školu ili vrtić, ne zaboravite ih vezati u sjedalici na stražnjem sjedalu (do 135 cm visine), samostalno na stražnjem sjedalu (od 135 do 150 cm visine) ili na prednjem sjedalu ako su viša od 150 cm. Kako je navedeno u izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 92/14) u 4.članku. Ne zaboravite da pojas spašava život, a osobito dječji.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.