bon2017 12

dani

U našem gradu postoji stvarno veliki broj vrlo vrijednih udruga koje naš grad promoviraju na svakom koraku.

Takva jedna udruga je sigurno i Udruga starih sportova „Slavonac“ Našice.

Povodom festivala Dana slavonskih šuma koji su uskoro pred, kao i o olimpijadi koja je održana prije par dana u Brođancima tajnik udruge Romeo Makov rekao je nekoliko riječi o radu udruge kao i onom što su im budući koraci.

Romeo Makov„Prije svega spomenuo bih ponovo da smo prije desetak dana sudjelovali na olimpijadi starih sportova u Brođancima i tamo smo se kao i do sada pokazali u najboljem svijetlu. Na ovo tradicionalno natjecanje došlo je 45 članova, a što me uvelike raduje od toga broja dvadesetero je bilo djece. Ove godine je bila stvarno velika konkurencija seniorki i seniora pa su tako ovoga puta samo djeca iz udruge osvojila medalje, dok smo mi stariji zauzeli pozicije ispod trećeg mjesta. U disciplini od prvog do četvrtog razreda od 20 ekipa osvojili su šesto mjesto, a od petog do osmog razreda također od dvadeset ekipa osvojila su treće mjesto. Na trkama sa "šinjama" od petog do osmog razreda osvojili smo prvo mjesto, u gađanju sa lukom i strijelom od 17 ekipa osvojili smo drugo mjesto. Pioniri od prvog do osmog mjesta od dvadeset ekipa u "kozani" osvojili smo također prvo mjesto. Isto tako naše žene u bacanju potkove osvojile su šesto mjesto, dok su u "kozani" osvojile četvrto mjesto. Konopaši su od 6 ekipa, a činili su ih ekipe iz Darde, Privlake, Bilja, Lacića i Soplja osvojili četvrto mjesto. Iako nismo osvojili medalju, mjesto nije loše s obzirom na konkurenciju ostalih ekipa koje su stvarno jake. Nakon tog stvarno velikog događaja u Brođancima, bili smo i ovog vikenda na 16. međunarodnim ETNO susretima u Bilju gdje smo sudjelovali na memorijalnom turniru u povlačenju konopa za muškarce i žene. Žene su u tom prilikom osvojile odlično drugo mjesto, dok smo mi u ponovo jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto.“ – rekao je među ostalim tajnik udruge starih sportova „Slanovac“ Našice.

- > Udruga starih sportova „Slavonac“ Našice nastupila na olimpijadi u Brođancima

Za kraj tajnik Makov je najavio i veliki događaj za vrijeme održavanja festivala Dani slavonske šume koji će se održati od 10. do 13. rujna (slijedeći vikend).

dani2

„Na ovom festivalu ćemo naravno i mi sudjelovati i vjerujem s razlogom da će biti stvarno zanimljivo i vrlo napeto. Mi kao udruga organiziramo tako turnir u povlačenju konopa koji će biti 12. rujna (subota) u velikom parku u neposrednoj blizini malog jezera. Pozvalli smo sedam ekipa iz Privlake, Darde, Bilja, Rokovaca, Andrijaševaca, Lacića i mi kao domaćini. Prošle godine je nažalost bila kiša koja ipak nije uspjela pokvariti ugođaj, pa mogu čak slobodno reći kako je bilo i zabavno, što su se mogli uvjeriti i naši gledatelji.

- > Dani slavonske šume – Kompletna brošura

Zbog ove naše stvarno vrijedne udruge, ali i svih ostalih koji će također nastupiti na festivalu pozivaju se svi da dođu te budu dio festivala koji iz godine u godinu pobuđuje veliki interes kako domaćih, ali tako i stranih posjetitelja diljem cijele naše regije.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.