bon2017 12

danijel1

Sjeveroistočni dio Hrvatske krije jedno od najljepših i najljepših močvarnih ravnica u Europi, Park prirode Kopački rit.

Mjesto je to koje nudi netaknutu prirodu, raznolikost flore i faune i beskrajne vidike na vodena prostranstva koja su stvorena bogatstvom Dunava koji ovdje ljubi nebo.

Prošle subote su tom prekrasnom prirodom vladali ljudi u tenisicama, tj. mnogi trkači koji su došli ovdje u potrazi za rekreacijom, ljepotama prirode, užitkom i natjecateljskim duhom . U srcu Parka prirode Kopački rit, kod dvorca Tikveš, održan je drugi Baranjski ferivi polumaraton koji je opet ponudio mnoštvo zanimljivih trkačkih, ali i drugih sadržaja. Sunce lijepo vrijeme i odlična atmosfera su izmamili osmijehe svima koji su se našli pokraj dvorca gdje je bio start i cilj glavne polumaratonske utrke na 21, 097 metara, ali i utrke na šest kilometara kao i brojnih dječjih utrka. Bio je to prava manifestacija trčanja i uživanja u sportu, a organizatori su se potrudili da ništa ne prepuste slučaju. Glavni organizator utrke bio je AK „Slavonija-Žito“, suorganizatori PP Kopački rit i Ferivi Co, a svoju su pomoć pružili i Osječko-baranjska županija, Grad Osijek te Općina Bilje. Okupilo se mnoštvo trkača iz Hrvatske i inozemstva, a sveukupna brojka je premašila prošlogodišnju. Od djece, početnika, rekreativaca do ozbiljnih iskusnih trkača i profesionalaca brojka se popela na preko 500 natjecatelja. Svi s ciljem istrčati zadane dužine i pritom uživati u ponudi ovog prekrasnog mjesta. U rano prijepodne su na programu bile dječje utrke u kojima je nastupilo više od 150-ero djece. Među njima se sigurno kriju brojni talenti hrvatske atletike, a njihovi osmijesi kada su ulazili u cilj nada su u budućnost hrvatske atletike, ali i poticaj da se u atletiku i mlađe uzraste treba još više ulagati, kako financijski, tako i infrastrukturno. Ponosni su bili i brojni roditelji koji su bodrili svoje najmlađe. Nakon dječjih utrka, uslijedio je glavni dio, odnosno utrka polumaratonaca u kojoj je nastupilo 230 natjecatelja. Sama staza vodila je kroz neke od ljepših predjela Parka gdje posjetitelji rijetko kad imaju pristup. Uz sunčano vrijeme, nasipom je puhao vjetar koji je malo omeo trkače, ali ne previše pa su padali osobni rezultati kao i rekordi utrke.

danijel3

 

Čitava „kolonija“ Našičana pohodila je polumaraton ili utrku od 6 km i ostvarili su izvanredne rezultate.

Nepobjedivi vladar cestovnih utrka u Hrvatskoj, aktualni državni pobjednik u polumaratonu i na distanci od 10 km, Danijel Fak, opet je pokazao da je najspremniji i najbrži od svih trkača. Rutinskom pobjedom i rezultatom 1:15:53 je srušio rekord staze i ostavio drugoplasiranog za gotovo 4 minute. Od ostalih Našičana Siniša Malovčak ostvario je treće mjesto u svojoj kategoriji M-35, a Duško Panjković je bio treći u kategoriji muškaraca do 55 godina. Polumaraton su uspješno završili i Siniša Kanis, Dragan Jović, Goran Špehar, Tomislav Gall i Dražen Ibriks kojemu je ovo bio prvi službeni polumaraton.

danijel2

U ženskoj konkurenciji našička maratonka Dubravka Mesec osvojila je odlično treće mjesto sveukupno s rezultatom 1:33: 28 i opet pokazala da je u samom vrhu dugoprugaškog trčanja u Hrvatskoj. Be fit trenerica Vanja Knežević ostvarila je sveukupno deseto vrijeme i odlično treće mjesto u svojoj kategoriji. Uspjeh je tim veći što je Vanji to prvi polumaraton.

Na utrci dužine 6 km nastupilo je 140 natjecatelja. Hrvoje Tržić zauzeo je šesto mjesto u muškoj konkurenciji, a do cilja su uspješno došle i Kristina Štefanec, Lidija Špehar, Daniela Kanis, Silvija Kalazić, Anita Đurinski i Nataša Fučkar.

danijel4

Odlična zabava i organizacija, druženje, smijeh, rekreacija i pozitivna atmosfera su samo dio onoga što utrke kao ova pružaju i što spaja sve ljubitelje trčanja. Lijepa našička trkačka priča se nastavlja.

Foto: Mario Romulić & Dražen Stojčić, Facebook

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.