bon2017 12

tr1
Nedavno su održane neke od poznatijih i vrlo popularnih utrka koje svake godine privlače sve više i više trkačke populacije. Jesenski dio sezone je otvoren, a ono koji žele biti dio atmosfere na utrkama pohrlili su na razne lokacije diljem zemlje i inozemstva: od onih koje pružaju idiličnu prirodu pa sve do klasičnih cestovnih i utrka koje prolaze ulicama gradova i prikazuju ih u punom sjaju.

Drugo izdanje trail utrke pod nazivom „Popišanac“ okupilo je razne generacije i uzraste pa čak i čitave obitelji. Svi oni imali su priliku uživati u predivnim pejsažima netaknute prirode slatinskih brda okruženih šumama prošaranim jesenskim bojama. Trail utrke pružaju adrenalin, ali i mir za trkače koji bježe od asfalta. Radi se o označenim brdovitim stazama koje treba proći u to kraćem vremenu snalazeći se u prirodi. Natjecatelji su mogli birati između čak tri staze ove godine: canicross ( 7 km uz mogućost trčanja s kućnim ljubimcima psima), mali popišanac (12 km) i veliki popišanac (25km). Sveukupno je u ove tri discipline nastupilo gotovo 200 trkača. Od Našičana su nastupili Lidija Pleša Špehar i Goran Špehar na malom popišancu, a Željko Kanđera, Dragan Jović i Mijo Benković na velikom popišancu. Ova trojica našli su se pri samom vrhu plasmana. Odlična organizacija, atmosfera i utrka koja će sigurno imati sve više i više sudionika.

Velika tradicija 17. međunarodne cestovne utrke Kutina-Voloder koja se održala u sklopu manifestacije „Voloderski jeseni“ nastavljena je i ove godine. Organizatori iz udruge „Moslavina u pokretu“ su se potrudili da ovaj događaj prođe u najboljem redu na zadovoljstvo svih trkača. Utrka dužine 15 km se trčala u čast velikana hrvatske atletike Franje Mihalića koji je rođen u Moslavini, jedinog našeg osvajača olimpijske medalje u maratonu u Melbournu 1956. I ove godinu na startu su se pojavila zvučna imena hrvatske atletike među 170 natjecatelja koji su uživali u ovoj popularnoj utrci. Dubravka Mesec osvojila je odlično treće mjesto u ženskoj konkurenciji, a Damir Mesec bio je šesti u muškoj konkurenciji.

tr2

 

Varaždinski polumaraton je ove doživio svoje 23. izdanje. Uz sportski dio događaj ima i cilj prikazati ljepote baroknog grada i time privući veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. Unatoč kiši ( za tračanje idealno vrijeme), postignuto je mnoštvo dobrih rezultata i osobnih rekorda. Ciljem je prošlo više od 500 trkača, od početnika do onih najspremnijih i najiskusnijih. Uz glavnu utrku na 21, 097 m, održala se i utrka građana na 5 km. Našičani Dubravka i Damir Mesec opet su bili odlični i u samom vrhu. Dubravka je ekipno bila najuspješnija, a Damir je u svojoj kategoriji također osvojio prvo mjesto. Nastupi je i Duško Panjković.

tr3

Rekreacija, kretanje i zdrav način života sve su češća potreba u užurbanom tempu kakvom većina nas živi. To shvaćaju i djevojke koje se sve češće priključuju grupi „Be Fit“ koju vodi Vanja Knežević. Uz funkcionalne vježbe i održavanje kondicije, neke od njih može ih se može vidjeti kako trče i treniraju u perivoju našeg prelijepog parka te se pripremaju za utrke. Nedavno su nastupile u Beogradu na utrci Nike +We run u dužini 10 km u kojoj je sudjelovalo čak 12000 trkača i rekreativaca. „Be Fit“ Našičanke koje su nastupile na utrci su: Marina Lozić, Mateja Fedor, Vanja Knežević, Josipa Šimac i Dajana Šimić.

tr4

 

Čestitke svima koji trkačkim aktivnostima nastavljaju lijepu našičku trkačku priču. Uskoro slijedi detaljniji izvještaj o polumaratonu u Baranji na kojem su naši sugrađani ostvarili izvanredne rezultata, a i mnoge druge utrke su uskoro pred nama.

Foto: Zvonimir Mikašek

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.