bon2017 12

trkaci4

Već neko vrijeme nismo pisali o nećemo reći trendu trčanja koji je zahvatio našički kraj jer to više nije trend, već konstantna potreba za rekreacijom i razvojem ovog sporta koji je postao iznimno popularan.

U Našicama je stvorena kvalitetna baza trkača od kojih su se neki već dokazali i nekih koji se tek dokazuju i nadolaze. Bitno je u svemu tome zaista uživati i osjećati se bolje i sretnije poslije svakog istrčanog kilometra.

Ljetna sezona na svojem kraju imala je nekoliko zanimljivih utrka na kojima su naši sugrađani ostvarili fenomenalne rezultate, a sve je to uvod u jesenski dio sezona kroz kojeg ćemo pratiti što se sve zbiva na trkačkim borilištima diljem zemlje, ali i inozemstva.

trkaci1

 

Neprikosnoveni lideri našičkog trčanja i ponajbolji trkači u Hrvatskoj, Dubravka Mesec i Danijel Fak opet su se popeli na najvišu stepenicu postolja. Naime, nedavno je održan noćni cener „Brod Rock“u Slavonskom Brodu u sklopu otvorenja CMC200 festivala. Utrka na deset kilometara okupila je brojna poznata imena hrvatske trkačke elite. Fak, aktualni prvak Hrvatske u ovoj disciplini i u polumaratonu pobijedio je s odličnim rezultatom 32: 28. Dubravka Mesec ostavila je konkurencija iza sebe s rezultatom. 38:47. U utrci je nastupio i Damir Mesec i ostvario odlično peto mjesto.

Barbara Horvat na brdskoj trail utrci na Dilj gori u dužini 11,3 km osvojila je odlično drugo mjesto na kišim natopljenom terenu.

trkaci2

trkaci6

 

Popularni Surduk trek u svom šestom izdanju okupio je zaljubljenike u baranjske brdovite terene i surduke. Trčalo se u tri kategorije, a uz trčanje po označenom terenu, za najdužu utrku na 25 km trebalo se i snalaziti pa su orijentacija i karta bile potrebne. Osim dužine 25 km, održana je manja trail utrka na 15 km i obiteljska trail utrka na 8 km. Lijepo vrijeme privuklo je i naše sugrađane koji su postigli sjajne rezultate. Mijo Benković bio je treći u najdužoj utrci na 25 km, dok je Željko Kanđera bio šesti sveukupno. Lidija Špehar istrčala je službeno prvi puta dužinu trail utrke od 15 km, a uz nju je nastupio i Goran Špehar.

Popularni zagrebački Bundek bio je poprište sjajne atmosfere koju je izazvalo 2000 natjecatelja na 4. Grawe noćnom maratonu koji je imao i humanitarni karakter. Tračalo se pet utrka i to: maraton, ¾ maratona, polumaraton, ¼ maratona i desetina maratona. Od naših uspješno su završili utrke Tomislav Gall i Ivna Godžirov. Ivna je istrčala svoj prvi službeni polumaraton, a Tomislav je završio 1/4 maratona.

trkaci3

Nedavno je završna i Valpovačka ljetna liga trčanja koja se održavala četvrtu sezonu zaredom u organizaciji udruge „Zdravo trčanje“. Od svih sezona ovo je bila najmasovnija i nastupilo je više od 300 trkača kroz 10 kola, odnosno u prosjeku je bilo više od 100 trkača po svakom kolu. Svako kolo moglo se birati između tri utrke: 2,5 km, 5 km i 10 km čije su trase obilježene u perivoju valpovačkog parka. Našičani Dragan Jović, Niko Milanović stariji, Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić nastupili su na nekoliko kola.

trkac5

Trkačka sezona nastavlja se jesenskim dijelom uskoro s mnoštvom novih utrka i novim nastupima Našičana.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.