reklamavelika2015a

trkaci1

Zaljubljenici u trčanje ne prestaju s brojnim utrkama i aktivnostima u ovom dijelu godine. Sezona trčanja je u punom zamahu, a brojnost nastupa naših sugrađana i ostalih natjecatelja govori tome u prilog.

 

Nedavno je održan 38. Somborski polumaraton, međunarodna utrka s iznimnom tradicijom i jedna od najstarijih utrka u Srbiji, Utrka je održana u organizaciji Atletsko- rekreativnog kluba „Somaraton“ i pod pokroviteljstvom grada Sombora. Vrlo toplo i ne baš ugodno vrijeme za trčanje privuklo je više od 800 trkača na izuzetno ravnoj stazi ulicama grada u ovom dijelu Bačke u Vojvodini, najnižem dijelu bazena nekadašnjeg Panonskog mora. U organizacijski odlično pripremljenoj utrci uživali su i natjecatelji na utrci od sedam kilometara i štafetnoj utrci 3X7 km. Polumaraton se sastojao od trčanja tri kruga po sedam kilometara ulicama grada Somobora u čijom su turističkoj razglednici tijekom utrke mogli uživati natjecatelji iz raznih država. Našičani su bili zastupljeni s troje natjecatelja koji su uspješno istrčali polumaraton, a to su: Nataša Ibriks, Tomislav Gall i Tihomir Kolembus.

trkaci2

Našičanin Željko Kanđera nedavno je nastupio ispred kluba KPS „Baraber“ na utrci Zagreb trail koja je imala start ispred Tuškanca u Zagrebu, a cilj na Medvednici. Natjecatelji su bili podijeljeni u nekoliko različitih staza koje su mogli odabrati, a to su: 25, 17 i 7 km. Organizator utrke je Treking liga. Ovo je jedinstvena utrka koja spaja praktički centar glavnog grada s prirodnim ljepotama Medvednice i označenim stazama van naselja. Željko je odabrao utrku najduže distance na 25 km, izuzetno zahtjevnu i s oko 1000 metara visinske razlike i uspješno je završio vrlo toplim uvjetima. Nastupilo je sveukupno oko 800 natjecatelja iz nekoliko država u različitim distancama.

Prošli vikend održan je tradicionalni i sve popularniji 9. Osječki vatrogasni cener, cestovna utrka na 10 km. Utrku su organizirali Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Osijek i SRK „ŽUTI ŠEŠIR. Trčalo se oko osječkih mostova, pješačkog i cestovnog pa je to malo usporilo trkače. Po lijepom i sunčanom vremenu okupilo se više od stotinu natjecatelja u vrlo dobroj organizaciji ,a konkurencija je bila vrlo jaka jer su nastupili neki od poznatijih osječkih i slavonskim dugoprugaša uz relativni mali broj onih koji pripadaju vatrogascima. Od Našičana su nastupili i uspješno završili utrku Dragan Jović, Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić.

trkaci3

Sezona se nastavlja novim nastupima naših sugrađana na drugim mjestima i utrkama.

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u trčanje da se odazovu humanitarnoj ureci za dječaka Davida Mucafira koja će se održati u subotu, 10. lipnja s početkom od 10 sati u velikom parku u organizaciji OŠ kralja Tomislava i humanitarne udruge „Dar dobrote.“ Organizirat će se dječja utrka i utrka građana na 5 km. Dođite, otrčite ili hodajte i družite se nama kako bismo svi zajedno pomogli Davidu. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.