bon2017 12

trkaci1

Proteklih dana održano je niz kvalitetnih utrka u zemlji s vrlo zapaženim rezultatima Našičana. Trčalo se u Rijeci, Omišlju, Požegi i Belišću.

Dubravka Vešligaj nastupila je na 2. Riječkom maratonu koji je ujedno bio i Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u maratonu i bila ukupno četvrta u poretku žena što je veliki uspjeh obzirom da je ondje nastupila najjača konkurencija koja postoji u Hrvatskoj. Utrku dugu 42 km i 195 metara istrčala je za 3 h sata 14 minuta i 21 sekundu. U sklopu maratona, održani je i 16. Polumaraton, utrka na deset kilometara, utrke štafeta i utrka građana uz brojne natjecatelje kojih je bilo gotovo 17 000 iz raznih zemalja što je najmasovnije do sada.

trkaci6

Danijel Fak pobjednik je cestovne utrke u Omišlju na Krku u dužini 10 kilometara. Najbrži je bio u odličnoj i vrlo jakoj konkurenciji stotinjak domaćih i slovenskih trkača s vremenom 33 minute i 35 sekundi. Utrku su organizirali Atletski klub „Maraton 2000“ iz Karlovca pod pokroviteljstvom općine Omišalj i sponzorstvom Run Treka. Još jedan odličan uspjeh Faka,

trkaci3

Povodom obilježavanja Dana grada Belišća kao i Europskog grada sporta za 2017. godinu, Sportsko rekreacijski klub Baraber extreme team Belišće organizirao je drugu po redu Baraber X duatlon utrku u subotu, 29. travnja 2017. godine, u Bistrincima u Svetištu svete Ane. Baraber X duatlon utrka imala je dvije kategorije, dužu i kraću, a utrke su sadržavale dvije discipline, trčanje i vožnja biciklom. Duža utrka obuhvaćala je 5 kilometara trčanja, 15 kilometara vožnje bicikla i 2 kilometra trčanja, dok je kraća disciplina obuhvaćala je 3,5 kilometara trčanja, 10 kilometara vožnje biciklom i 1,5 kilometara trčanja. Od Našičana uspješno su nastupili i završili duatlon Mijo Benković u kraćoj i Željko Kanđera u dužoj kategoriji.

trkaci4

Prethodni vikend održan je i 44. Panežićev memorijal koji se trči u čast požeškog atletičara Zvonka Panežića. Dužina utrke tradicionalno iznosi 15, 6 kilometara. Trčalo se od Velike do Pežege na valovitoj i brzoj stazi koja većinom po konfiguraciji terena ide nizbrdo jer je start na višoj, a cilj na nižoj nadmorskoj visini. U konkurenciji od 100-injak natjecatelja nastupila su i četvorica Našičana: Hrvoje Dundović, Duško Panjković, Damir Raich i Dominik Suk.

Proljetni dio sezone trčanja uskoro se nastavlja dalje mnogim atraktivnim utrkama i želimo našičkim trkačima ponovno novih uspješnih rezultata,.

trkaci2
Foto: facebook, Marin Čuk Vurtek, Eventofraphy

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.