banner izzy2016

trkaci1

Trkački zaljubljenici i oni koji će to tek postati polako dolaze na svoje. Proljetni dio trkačke sezone započeo je i već su neke utrke na kojima su Našičani nastupili iza nas. Obzirom na povećani broj zaljubljenika u ovaj sport, ali i brojne odlične dosadašnje rezultate naših sugrađana, sigurni smo da i ove godine možemo očekivati dobre rezultate, pregršt natjecanja, kvalitetnih i raznovrsnih utrka kojih je sve više. Trail, cestovne, planinsko trčanje, treking, cross, razne trkače lige samo su neke od onoga što nas očekuje ove sezone kako vrstama utrka, tako i dužinama od 5 km, polumaratona do maratona i ultramaratona. Pratit ćemo sve rezultate naših sugrađana kako bismo promovirali ovaj iznimno zanimljiv, popularan, kvalitetan i sve rašireniji sport te potaknuli i vas da stanete u tenisice i krenete trkačkim stazama.

trkaci7

Našička trkača zajednica poznata je po vrhunskim rezultatima, a neki od našičkih trkača su u samo vrhu Hrvatske. Početak bavljenja ovim sportom nije jednostavan jer tijelo reagira na svaki promjenu bunom i otporom koja se događa zbog prelaska iz sjedilačkog način života u aktivan sportski. Treba biti uporan, postupan i racionalan te konstantan u vašem trkačkom početku i napretku kako biste postali i ostali trkači. Rekreativno trčanje od profesionalnog znatno se razlikuje po intezitetu, vrsti, različitosti treninga, odricanju i potpunoj predanosti koju treba uložiti za profesionalno bavljenje ovim sportom. Prošle godine neka nova imena ušla su u svijet našičkog trčanja i uz uz dobra stara nadamo se da će pojaviti još neki koji će znatno doprinijeti razvoju trčanja u našem gradu.

trkaci2

Još potkraj siječnja, točnije 29. ,organiziran je prvi zimski Varaždinski polumaraton na kojemu je nastupio i Duško Panjković. Po vrlo teškim vremenskim uvjetima i niskoj temperaturi nastupilo je oko stotinu trkača. Duško je imao vrijeme 1:45:22 i zauzeo sveukupno 29. mjesto.

Crazy hill trail održan je 25. Veljače u Ludbregu. Natjecalo se na dvije staze, na 16 km i 33 km po kalničkim i ludbreškim brdima sa 1040 metara uspona i silazaka u utrci na 33 km. Od naših trkača nastupio je Željko Kanđera koji je odnedavno član KPS Baraber extream teama. Iznimno tešku i dugu 33 km stazu Željko je pretrčao 4: 18: 36.

trkaci3

Protekli vikend bio je obilježen cestovnim utrkama. U Zagrebu je trčana gradska utrka na 10 km, popularna „Holjevka“. Više od 800 trkača okupilo se na utrci s pogledom na pogledom na Zagreb. Nastupio je Tomislav Gall koji je bio sveukupno 31. od 93 trkača u svojoj kategoriji s vremenom 51:52 i tako popravio prošlogodišnji rezultat na istoj utrci za više od dvije minute.

trkaci4

Proteklog vikenda održan je i jubilarni 10. Međunarodni Tron polumaraton Palić u Srbiji. Cestovna utrka održana je u prekrasnoj atmosferi i odličnoj organizaciji Parka prirode Palićko jezero na sjeveru vojvodine kod Subotice. Po vrlo toplom i vjetrovitom vremenu nastupili su Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić. Uz polumaraton održana je i utrka zadovoljstva na 7 km. Nastupilo je više od 400 polumaratonaca iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i ostalih zemalja. Tihomir Kolembus istrčao je utrku za 1: 58: 17., a Hrvoje Tržić stigao je na cilj u vremenu 1: 35:08.

trkaci6

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.