bon2017 12

trcanje1

Protekli vikend, točnije u subotu, održana je posljednja cestovna utrka sezone na kojoj su nastupili i našički trkači. Utrka je protekla u odličnoj organizaciji i božićnoj atmosferi glavnog grada koji je ponovno proglašen najljepšom adventskom destinacijom u Europi što je dalo posebnu draž utrci. Na popularnom i maglovitom Bundeku okupilo se 300 trkačica i trkača po vrlo hladnom vremenu i temperaturi ispod ništice koji su spremno došli istrčati „Adventsku desetku“, međunarodnu humanitarnu utrku. Trčalo se oko Bundeka i Savskim nasipom, a kako i ime utrke kaže, trčalo se na distanci od 10 kilometara. Glavni organizatori  i domaćini su bili iz udruge i projekta Run Croatia uz AK Maksimir i Grad Zagreb koji je dao potporu. Ujedno je to bilo posljednje kolo humanitarnog karaktera vrlo uspješne lige koja se trči po sistemu 10 kola po 10 km po cijeloj Hrvatskoj i privlači mnogo zaljubljenika u trčanje. Pobjednike su čekale bogate i vrijedne nagrade kao i tombola za sve ostale sudionike.

trcanje2

Zainteresiranost Zagrepčana za trčanje stvarno je velika budući da se i po zimskim uvjetima može sresti mnogo onih koji se rekreiraju što individualno ili putem trkačkih škola kojih ne nedostaje. Trčanje po zimi zahtijeva prije svega dobru volju i topliju slojevitu odjeću, ali i oprez zbog klizavih i često zaleđenih terena. Ozračje među trkačima uvijek je sjajno i poticajno za nove koji se priključuju iz utrke u utrku. Iako su utrke natjecateljske, stariji trkači bodre novije, vlada zajedništvo i vedra atmosfera koja ovaj sport čini sve popularnijim. Uz to, tu su uvijek i dodatni  popratni turistički sadržaji, upoznavanje novih ljudi, poticanje zdravlja i pomicanje vlastitih granica. Trkačka obitelj sve se više širi, kako u Hrvatskoj, tako i u Našicama.

trcanje3

Tako su u Zagrebu na svojim prvim utrkama nastupili Niko Milanović stariji i Niko Milanović mlađi, otac i sin koji su pratili jedan dugog i zajedno utrčali u cilj. Od ostalih našičkih natjecatelja, nastupili su i uspješno završili utrku: Barbara Horvat, Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić.

trcanje5

Dugoj i napornoj sezoni bliži se kraj. Bilo je tu mnoštvo utrka i novih te starih lica koja su  rezultatski vrlo uspješno nastupala na brojnim trkačkim manifestacijama kojih je sve više i tako ponosno predstavljala svoj grad. Sigurni smo da će se takvo stanje svijesti o potrebi trčanja nastaviti i privući neke  naše nove  sugrađanke i sugrađane.

trcanje6

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.