bon2017 12

Trkaci nasice1

Ovih dana ponovno su nastupali našički trkači te opet postigli odlične rezultate. Sezona trčanja polako se bliži kraju, ali većina trkača bit će aktivna i zimi kada se vrše bazne zimske pripreme i treninzi za početak proljetne sezone.

Možda dobri rezultati naših sugrađana potaknu još nekog da se priključi našičkoj trkačkoj zajednici koja je sve brojnija. Potrebno je u početku malo volje, dobro zdravlje i kvalitetne tenisice koje su osnovna oprema kako bi se krenulo u trkačke vode, a o prednostima trčanja smo već govorili. U početku je dobro postaviti si neki cilj kao npr. dostići dužinu od 5 kilometara i poboljšati psihofizičko zdravlje. Za one koji se nisu bavili sportom to se može činiti kao naporan i težak cilj. No, raznovrsnošću i brojnošću programa za trčanje svatko tko je dobrog zdravlja to može učiniti, a možda mu to bude motiv da krene trčati duže dionice. Najbitnija je postupnost pa se u početku kombinira hodanje i trčanje da bi se kasnije vremenski period  trčanja povećavao.

Tereni za trčanje u Našicama i oko grada su idealni i raznovrsni i pružaju mogućnosti za dužinske brdske treninge ili pak treninge brzine na asfaltu. Rekreativno trčanje definitivno je postalo normalna i uobičajena pojava koja zaokuplja i zabavlja sve veći broj ljudi. Put od rekreativca početnika do iskusnog rekreativca ili profesionalca koji sudjeluje na utrkama i ostvaruje solidne rezultate je dug, ali ne i nemoguć. Najvažnije je uživanje u trčanju, održavanje zdravlja, kondicije i  vitalnosti. Nema granice koja je određena kada se početi baviti sportom pa tako ni trčanjem. Danas trče svi, i mladi i stari.

Trkaci nasice6

Danijel Fak je opet pomeo konkurenciju kako smo već mogli čitati. U nedjelju je održana cestovna utrka na 10 km u Makarskoj koja je bila ujedno i prvenstvo Hrvatske za seniore. Održane su i kraće utrke na 3 i 5 km koje su bile prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore. U jakoj konkurenciji i borbi trkača najelitnijih domaćih atletskih klubova Danijel je ostvario vrhunsko vrijeme 31:52 ispred Atletskog kluba Svetice za kojeg nastupa već neko vrijeme. Tako su Našičani dobili i prvaka Hrvatske na 10 km, a ne zaboravimo da je Danijel aktualni prvak Hrvatske u polumaratonu.

U Ivanić gradu održana je utrka  u dužini od 22, 5 km, tj. nešto malo više od polumaratona. Nastupio je Duško Panjković i ostvario odličan rezultat. Vrijeme od 01: 44.28 donijelo mu je drugo mjesto u kategoriji M- 55. Pretrčati tu udaljenost u tim godinama i s tim vremenom pothvat je koji zaslužuje divljenje. To je još jedna dokaz da godine ništa ne znače i da je bitna volja i upornost duha.

Trkaci nasice5

Neki našički trkači nastupili su u inozemstvu. U nedjelju je održan 21. Dunavski polumaraton u Apatinu što je bilo ujedno i  Državno prvenstvo Srbije za seniore u polumaratonu. Ne treba posebno naglašavati da su ovdje sudjelovali najspremniji i najbolji trkači iz Srbije i mnoštva drugih zemlja budući da je utrka međunarodna. U polumaratonu je sudjelovalo oko 700 trkača, a u utrci na 5 km stotinjak.  U odličnoj atmosferi i organizaciji nastupili su Nataša Ibriks, Dražen Ibriks, Tihomir Kolembus i Hrvoje Tržić . Iščekivanje starta, adrenalin, dobra atmosfera, organizacija, druženje i promocija zdravlja su ono što se može osjetiti na svakoj utrci i što privlači sve veći broj natjecatelja.

Trkaci nasice4

Iako je nedavno istrčala polumaraton u Zagrebu, Nataša Ibriks je bez problema opet istrčala istu dionicu i  još jedanput dokazala kako trčanje nije rezervirano samo za muškarce.

Dražen Ibriks se okušao u utrci na 5 km i uspješno je završio utrku što je odličan poticaj za nastavak dalje budući da se tek počeo baviti trčanjem intenzivnije.

Tihomir Kolembus, iskusni našički maratonac, rutinski je završio polumaraton. Tihomir već dugi niz godina trči polumaratone i kraće utrke, a od prošle godine je i maratonac s istrčanih 42 km i 195 m i to na jednoj od najtežih utrka u Hrvatskoj, onoj na Plitvicama.

Trkaci nasice2

Hrvoje Tržić istrčao je utrku na 5 km u kojoj je također bila vrlo jaka konkurencija uglavnom domaćih trkača iz Srbije. Završio je sveukupno na osmom mjestu i kao prvi Hrvat s novim osobnim rekordom u vremenu 19 minuta.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.