bon2017 12

trcanje2

U subotu je održan 1. Baranjski polumaraton, utrka koja je i više od toga. U srcu Kopačkog rita, tamo gdje Dunav ljubi nebo, okupili su se brojni natjecatelji, profesionalci, rekreativci i ljubitelji prirode kako bi mogli uživati u netaknutim ljepotama ovog jedinstvenog Parka prirode.

Start utrke bio je ispred dvorca u Tikvešu, a cilj organizatora bilo je okupiti zaljubljenike u trčanje, promovirati zdravlje, sport, turizam Baranje i Hrvatske, predivnu prirodu i tako osnažiti potencijale tog kraja. Trasa utrke prolazila je kroz neke od predjela koji su inače zatvoreni za javnost. Više od 400 natjecatelja bilo je podijeljeno na utrkama od 21 km, 6 km i 6 km u štafeti. Uz tu brojku, sudjelovalo je 150-ero djece koja su svojom zaigranošću i veseljem upotpunila ovaj prekrasan događaj. Bilo je tu natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i iz Maroka što je dao utrci međunarodni aspekt. Organizatori s bili iz projekta CRO RUN kojeg vodi proslavljeni hrvatski atletičar Siniša Ergotić, državni  rekorder u skoku u dalj i osvajač brojnih medalja na velikim natjecanjima. Utrku su pripremali i Turistička zajednica Osječko- baranjske županije, Maraton klub Hrvatski Sokol te Park prirode Kopački rit i sve je prošlo odlično  i navrlo visokoj razini. O zanimljivosti i snazi događaja svjedoči i dolazak te nastup hrvatske olimpijske natjecateljice u maratonu na nedavnim olimpijskim igrama, Marije Vrajić- Trošić.

trcanje1

Gužve na prilazima Tikvešu od samog jutra, mnoštvo popratnih sadržaja i festival trčanja kroz Park prirode označile su ulazak ovog sporta u Baranju  na velika vrata. Natjecateljski adenalin pred start utrka osjetio se u zraku, a mnoštvo novih poznanstava te jačanje trkačke zajednice su također neki od ciljeva ovakvih manifestacija. Medijski je događaj bio odlično pokriven i sedma sila je sve više i više nazočna utrkama. Vjerujemo kako trčanje u Hrvatskoj ima svjetlu budućnost jer je sve popularnije pa je i ovakvih utrka i natjecanja sve više. Da bi se počelo trčati potrebno je volje i relativno dobro zdravstveno stanje, a da bi došlo do vrijednih rezultata potreban je kontinuitet i postupnost. O zdravstvenim prednostima trčanja već smo pisali.

trcanje3

Također, već smo čuli o uspjesima našičke trkačke zajednice koja je sve brojnija i kvalitetnija. Naši sugrađani ni ovaj puta nisu razočarali. Dapače, postignuti su sjajni rezultati. Možemo slobodno zaključiti da obzirom na veličinu i broj stanovnika, Našice imaju sjajne trkače i odlične rezultate. Nastupilo je šestero Našičana i četvero je završilo na postolju, što u kategorijama, što ukupno u poretku. Polumaraton su istrčali Dubravka Vešligaj, Damir Mesec, Krešimir Žagar, Goran Špehar i Tihomir Kolembus, a Hrvoje Tržić nastupio je utrci na 6 km. Vešligaj je druga u svojoj kategoriji, Mesec treći u kategoriji M-35, a Žagar prvi u svojoj kategoriji M- 45. Također, ovi natjecatelji su zauzeli visoke pozicije u ukupno poretku s  odlično istrčanim vremenima. Tržić je u ukupnom poretku utrke na 6 km bio treći s također odličnim vremenom.

Svi ovi rezultati odlično promoviraju Našice koje se sve više prepoznaje kao trkačka destinacija, a u prilog tome ide i činjenica da su iz tjedna u tjedan naši natjecatelji sve bolji i bolji.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.