bon2017 12

danijel fak pobjednik1

Trkačkih uspjeha naših sugrađana u posljednje vrijeme je zaista puno. U gotovo svakoj utrci Našičani su u samom vrhu. Tako je bilo i u vrlo jakoj i kvalitetno organiziranoj međunarodnoj utrci ulicama baroknog grada Varaždina koja se održala 22. godinu zaredom.

danijel fak pobjednik5

Ono što atletiku, a posebice trčanje odvaja od ostalih sportova, naročito momčadskih, jest što pojedinci da bi uspjeli ovise isključivo o samom sebi. Sponzora nema ili ih je vrlo malo, a sustav gleda na ove sportove kao na sekundarne bez obzira što je činjenica da su maratoni i polumaratoni jedni od najzahtjevnijih disciplina. Nažalost, takvo je stanje u hrvatskom sportu općenito iako se u gotovo svakoj sredini može pronaći talenata koji bi možda jednog dana osvajali olimpijske medalje. Da bi se postao vrhunski sportaš i profesionalac u trčanju, uz talent, potrebno je mnogo truda, rada, odricanja, discipline, uloženih vlastitih sredstva i puno pretrčanih kilometara naravno. Hrvatski sportski sustav to svakako treba prepoznati, razvijati i kvalitetnije honorirati u svakom smislu.

danijel fak pobjednik3

Našički kraj ima dvostrukog prvaka Hrvatske u zadnje dvije godine u polumaratonu, distanci na 21,100 m. To je Danijel Fak, pobjednik polumaratona u Varaždinu koji se održao u nedjelju. Više od 500 trkača preplavilo je barokni grad u nadi za što boljim rezultatom i zabavom. Uz polumaratonsku utrku, održane su utrke u još nekoliko distanci. Uz kvalitetnu orgnizaciju, trkači su mogli uživati u ljepotama i znamenitostima ovog grada. Danijel Fak je pobijedio s odličnim rezultatom 1: 10: 22  i pokazao da je trenutno nedodirljivi na toj distanci u Hrvatskoj. Dubravka Vešligaj, doprvakinja Hrvatske u maratonu bila je druga u svojoj kategoriji, a Damir Mesec sedmi u ukupnom poretku muškaraca.

danijel fak pobjednik2

U subotu je održan 2. Belišćanski cener, utrka na 10 km koja je imala i humanitarni karakter. Na startu se okupilo više od stotinu trkača, a da sve prođe u najboljem redu pobrinuli su se Grad Belišće i KPS Baraber Extream team. Gradonačelnik Krešmir Žagar osvojio je odlično drugo mjesto, a nastupio je i Mijo Benković. Pred našičkim trkačima je još podosta utrka ove sezone i nadajmo se opet odličnim rezultatima.

danijel fak pobjednik6

danijel fak pobjednik4
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.