bon2017 12

trcanje1

Uspjesi našičkih trkača ne jenjavaju. U tijeku je drugi dio trkačke sezone, a aktivnosti našičkih trkača pojačane su iz vikenda u vikend diljem Hrvatske. Postalo je gotovo uobičajeno i učestalo vidjeti nekog našeg sugrađanina na postoljima utrka koje su gotovo sve međunarodne budući da je trend trčanja u svijetu u masovnom porastu pa tako i stranci sudjeluju na našim utrkama. Ova čovjekova najprirodnija iskonska aktivnost donosi mnoge dobrobiti našem tijelu kao što su jačanje lokomotornog i kardiovaskularnog sustava, poboljšavanje kordinacije,  prevencija visokog krvnog tlaka itd. Kako se interes javnosti naglo povećao za individualne sportove čemu su pridonijele  između ostalog i brojne olimpijske medalje naših sportaša u atletici, veslanju i ostalim sportovima, tako je i trčanje postalo sve popularnije i masovnije. Medijski interes također nije zanemariv, a vidjeti čovjeka kao trči više nije čudno i neobično kako je to bilo prije desetak godina.

trcanje2

U nedjelju je po šesnaesti puta održana vrlo jaka cestovna međunarodna utrka Kutina- Voloder  koja se trči u dužini od 15 km u čast Franji Mihaliću. Mihalić je jedini hrvatski osvajač srebrne olimpijske medalje u maratonu godine 1956. u Melbourneu. Utrka s dugom tradicijom organizacijski je opravdala očekivanja. Za našu Dubravku Vešligaj možemo reći kako iz utrku u utrku gotovo pa ne silazi s postolja. To se dogodilo i ovaj put. S vremenom 1: 03: 08  bila je ukupno treća u ženskoj konkurenciji.  S postolja ne silazi ni aktualni prvak Hrvatske u polumaratonu Danijel Fak koji je bio treći ukupno u muškoj konkurenciji s vremenom 0:50:28 i prvi Hrvat, a Damir Mesec ukupno šesti u muškoj konkurenciji s vremenom 53 minute, a treći Hrvat sveukupno.

U Slatini je po prvi puta uspješno održan tzv. Popišanac trail koji se trčao iz centra Slatine do  Mokrog brda, odnosno Popišanog brda kako ga Slatinjani zovu. Staza je bila brdska i valovita te kvalitetno označena, a do cilja je bilo potrebno prijeći nekoliko kontrolnih točaka. Trail trčanje sastoji se od trčanja po prirodi, šumi, brdima i svojevrsni je spoj trčanja i planinarenja. Utrka je podijeljena u dvije distance, 12km i 27km.  Svi Našičani su odabrali dužu distancu od 27 km i uspješno je istrčali. Nastupili su: Mijo Benković, Željko Kanđera, Tihomir Kolembus i Duško Panjković. Uz odličnu organizaciju, promociju trčanja i uživanja u prirodi, domaćini su htjeli pokazati i turističku stranu Slatine.

Ovog vikenda obitelj Špehar  je nastupila na polumaratonskoj i utrci na 5 km u Budimpešti.

Prošli tjedan završena je još jedna trkačka manifestacija. Naime, u Valpovu se od 2. srpnja do 3. rujna održavala Valpovačka ljetna liga trčanja u organizaciji Grada Valpova te osječke udruge Zdravo trčanje pod vodstvom ultramaratonca Elvira Rakipovića. Liga se sastojala od 10 kola i bodovala se po hendikep sistemu. Na pojedinim kolima nastupilo je više od stotinu trkača, od najmlađih do najstarijih kao i cijelih obitelji. Trčalo se u prekrasnom perivoju višestoljetnog  parka  ispred dvorca Normann- Prandau i to utrke po izboru od 2,5 i 5 ili 10 km. Iako nisu nastupili na svim kolima, Našičani su postigli zapažene rezultate. Od sveukupno 240 trkača koliko je nastupilo, u ukupnom poretku Hrvoje Tržić zauzeo je 17. mjesto, a Tihomir Kolembus je  na postolju  drugim mjestom u svojoj kategoriji M- 55. Na jednom kolu sudjelovali su i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je uvjerljivo pobijedio u utrci na 10 km te Mijo Benković.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.