bon2017 12

trkaci osijek

Trčanje u Našicama sve je popularnije i intenzivnije, a onih koji se priključuju na raznim utrkama diljem zemlje sve je više.

To može biti poticaj i onima koji žive sjedilačkim načinom života da ustanu, počnu šetati, trčati i aktivno se baviti sportom te brinuti o svome zdravlju jer nemojmo zaboraviti da je kretanje jedna od osnovnih čovjekovih potreba. Uz rapidni rast onih koji rekreativno trče i sudjeluju na utrkama sve se više otvaraju škole trčanja neposredno u našoj okolici. Ako se ovakvo stanje nastavi, možda u budućnosti budemo mogli raspravljati o osnutku kluba, udruge ili škole trčanja i u Našicama jer je to zaista potrebno. U prilog tome idu i dosadašnji ostvareni vrhunski rezultati našičkih trkača. Našička šira javnost vjerojatno nije upoznata s činjenicom da je Danijel Fak aktualni prvak Hrvatske u polumaratonu, a Dubravka Vešligaj viceprvakinja u maratonu.

trkaci osijek2

Ovog vikenda Našičani su sudjelovali na 21. Međunarodnoj Žumberačkoj utrci. U vrlo jakoj konkurenciji na brdskoj stazi Dubravka Vešligaj ostvarila je odlično treće mjesto u ženskoj konkurenciji i tako se popela na postolje. Stazu duljine 15,5 km prošla je u vremenu 1: 13: 16. Damir Mesec bio je šesti u muškoj konkurenciji s odličnim vremenom 58: 38.

trkaci osijek3

U Požegi je u sklopu Aureafesta održan 2. Požeški polumaraton i utrka na 8, 5 km na kojima je sudjelovalo dosta naših sugrađana. Većina je trčala polumaratonsku utrku, a nekima je to bila i prva utrka uopće. Hrvoje Dundović uspješno je istrčao svoj prvi polumaraton i i prvu utrku uopće, a ostali koji su uspješno došli do cilja su: Kristina Humski, Našičanka s požeškom adresom te Mijo Benković, Željko Kanđera, Tihomir Kolembus i Duško Panjković. Treba izdvojiti rezultate Mije Benkovića i Željka Kanđere koji su u svojoj kategoriji M- 50 ostvarili prvo i drugo vrijeme te se popeli na postolje. Hrvoje Tržić trčao je utrku na 8, 5 km i popeo se na postolje trećim mjestom u odličnom vremenu 33: 59.

trkaci osijek4

Goran Špehar trčao je memorijalnu utrku za poginule i nestale branitelje Virovitičko- podravske županije i istrčao 52 km, a priključili su mu se prijatelji trkači iz udruge „Glasnici istine“ koja promiče istinu o Domovinskom ratu.

Svijest građana što se tiče kretanja i trčanja sve se više mijenja u pozivnom smislu pa se nadamo kao će ovakvih rezultata biti sve više. 

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.