bon2017 12

nasicki trkaci

Našički trkači protekli su vikend nastupili na vrlo jakim i odlično organiziranim utrkama u različitim krajevima Hrvatske. U posljednje vrijeme trčanje je postalo vrlo popularni i prepoznati oblik rekreacije i zdravog načina života te uzima sve veći broj zaljubljenika i poklonika koji se mogu susreti kako marljivo treniraju zbog različitih motiva.  Izuzetak nisu ni Našice koje zaista imaju prekrasnih i vrlo raznolikih terena za trčanje. Nagli porast trkača uzrokovao je povećanju broja utrka koje se učestalo organiziraju na gotovo svim terenima i u svim vremenskim uvjetima. Na taj se način u ovom dobu informatizacije i sjedilačkog načina života promovira kretanje, zdravlje, druženje i zabava.

nasicki trkaci kreso

Gradonačelnik Krešimir Žagar nastupio je 14. kolovoza na 15. Međunarodnoj planinskoj utrci Starigrad- Veliko Rujno koja se organizira povodom blagdana i Dana općine Starigrad. Utrka je izrazito zahtjevna jer se kreće iz centra Starigrada i treba istrčati 13, 6 kilometara Velebita uz svladavanje nadmorske visine od 900 metara. U vrlo snažnoj konkurenciji brojnih domaćih i stranih trkača Žagar je završio utrku na odličnom 6. mjestu ukupno i 1. mjestu u svojoj kategoriji u vremenu 1h: 16 min: 38 sec.

Istovremeno se organizirala i 2. Međunarodna utrka grada Novske koja je također okupila jaku konkurenciju domaćih i stranih trkača. Odlično organizirana bila je podijeljena u dvije staze, tj. utrke. Prva je bila na 8 kilometara i išla je asfaltnim i šumskim predjelima Novske. Ono hrabriji i spremniji odlučili su se za drugu i zahtjevniju utrku na 16 kilometara koju su domaćini zbog zahtjevnosti nazvali „Spartana“. Trojica Našičana nastupili su na utrci od 16 kilometara i ostvarili odlične rezultate. Hrvoje Tržić zauzeo je ukupno 5. mjesto u vremenu 1h: 15min: 19sec, Željko Kanđera 12. mjesto u vremenu 1h: 20min:00sec, a Tihomir Kolembus  23. mjesto u vremenu 1h: 27min: 02sec. Konfiguracija terena bila je vrlo raznolika, brdsko- valovite prirode i sastojala se od asfalta, zahtjevnog makadama i šumsko-planinskih puteva te su Našičani to odradili spartanski kao i ostali natjecatelji koji su uspjeli završiti utrku.

U svakom slučaju odlična promocija sporta, zdravlja, trčanja, našeg grada uz sve pohvale domaćinima na organizaciji.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.