bon2017 12

biciklijada 1

U subotu 23.4.2016. u centru grada Našica u organizaciji Osječko – baranjske županije  i Grada Našica održani su 8. Dani vina, turizma i cikloturizma. U sklopu manifestacije održana je biciklijada za učenike osnovnih i srednjih škola. Okupljenim sudionicima s par prigodnih riječi obratili su se gradonačelnik Krešimir Žagar i dožupan Željko Kraljičak.

Okupilo se oko četrdesetak biciklista, djece, roditelja koji su krenuli od fontane do jezera Lapovc i nazad uz pratnju učitelja Mirka Kruljca, profesorice Jelene Kapraljević, policije, članova Biciklističkog kluba Našice i učiteljice Đurđice Mašić.

Biciklijada je održana u organizaciji Turističke zajednice grada Našica, Društva  pedagoga fizičke kulture i Biciklističkog kluba Našice. Organizacija događaja prošla je u najboljem redu, a sudionici su izrazili simpatije i pozvali na češću organizaciju sličnih aktivnosti.

Par riječi o ovoj biciklijadi i druženju rekao je i učitelj Mirko Kruljac.

biciklijada 2

A što reći, lijep sunčan dan i tradicija koja u Našicama traje 3 godine. Dakle, ideja o biciklijadi nam se rodila prije nekoliko godina kada smo odlučili malo djecu aktivirati te ih voditi u prirodu da barataju noževima i naravno da na put idu bicikllima. Pitate se vjerojatno što pod tim mislim kada spominjem noževe. Radi se o tome da svaka naša biciklijada prođe da se loži vatra, a naravno onda je tu i slanina, čevapi i sve ono što je u prirodi gušt za raditi, a mnoga ova djeca to nemaju prilike. Odaziv je ove godine bio stvarno dosta dobar iako je mogao prema mom mišljenju biti i veći. Vjerujem ipak da će vremenom ovaj broj djece koji sudjeluju u biciklijadi biti barem duplo veći, dakle negdje oko stotinjak djece. Svakako moram napomenuti kako su sa nama bili i članovi BK Našice pa smo i samim time broj pređenih kilometara povećali nego što smo planirali. Isto tako dogovorili smo s njima da ćemo u 6 mjesecu organizirati Otvoreno prvenstvo Našica u vožnji bicikala planinskim djelom, a vjerujemo da će se uključiti i djeca iz vrtića i osnovnih i srednjih škola.“ – rekao je među ostalim Mirko Kruljac Glišo.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.