bon2017 12

skupstina3

U ponedjeljak 21.ožujka u velikoj vijećnici Grada Našica, održana je redovna izvještajna skupština Športske zajednice Grada Našica.

Skupštini su uz predsjednika Josipa Pavlusa, tajnika Srećka Sobodića prisusvovali predstavnici klubova BK Wels, KBK Impact Našice, Košarkaški klub Našice, NK Brezik, NK Martin, MNK Našice, NK Našk, NK Šipovac, NK Vihor, PD Krndija, RK Nexe, STK Našice, SK Našice, ŠK Slavonac, ŠUD Šaran, Udruga starih športova Slavonac. Isto tako na skupštini su kao gosti prisustvovali gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik GV Josip Miletić i dopredsjednik GV Hrvoje Šimić.

skupstina5

Mirko Korbar je ispred Verifikacijske komisije ustvrdio da je skupštini prisutno 17 (od 21) članova skupštine što znači da je dovoljan broj članica za donošenje pravovaljanih odluka.

skupstina4

U službenom dijelu na dnevnom izabrano je radno predsjedništvo, verifikacijska komisija i zapisničar i ovjerovitelj zapisnika. Nakon toga podneseno je izvješće o radu Športske zajednice i njezinih članica za 2015. godinu kao i Nadzornog odbora o pregledu materijalno-financijskog poslovanja za 2015. godinu. Isto tako predložen je program rada Športske zajednice Grada Našica i njezinih članica te Program javnih potreba u športu za 2016. godinu.

Predsjednik Josip Pavlus istaknuo je kako je protekla 2015. godina, uz sve probleme koje su imale članice Športske zajednice, na športskom planu jedna od najuspješnijih.

skupstina1

„Prije svega svi ste vi „podmetnuli svoja leđa“, bez toga ne bi bilo ništa. Isto tako hvala onima koji su pomogli, i pomažu, sportu s nadom da će se ukupna financijska situacija popraviti. Ponosan sam što je našički šport napravio, mislim da ga zajedničkim snagama možemo dići na još bolju razinu. Nadam se da ćemo, kroz krucijalni projekt sportskog centra, do toga doći. Trebamo zajedno sjesti i vidjeti kako bi nam bilo još bolje. Da se naš grad još više ponosi svojim sportašima, kako u zemlji tako i inozemstvu. Sve vaše kritike i prijedloge ćemo ozbiljno prihvatiti i donijeti kvalitetnu odluku.“ - istaknuo je predsjednik o Izvješću športske zajednice i njezinih članica.   

skupstina2Uz to među ostalim u nastavku sjednice predsjednik Josip Pavlus je naglasio kako mu je žao što je Prva dječja akademija Našice prekinula s radom i brisana iz registra udruga. „ Jedan od razloga toga je velika „papirologija“ koja i većinu ostalih klubova sputava u njihovom radu. Prosto je nerazumljivo da se do svibnja mjeseca donosi program, a klubovi su u natjecateljskom pogonu. Osim akademije iz registra udruga brisan je Stolnoteniski klub Dora i Udruga za šport i rekreaciju Lapovac Našice. Uz nedostavljanje izvješća i programa to je glavnim razlogom brisanja iz registra. Ne dostavljanje izvješća i programa su razlozi da se iz članstva brišu i: Streličarski klub Našice, Streličarski klub tjelesnih invalida Kuna Našice, Streljačka udruga Veteran 132, Šahovski klub tjelesnih invalida Šah-mat Našice te sva četiri školska športska društva Kralj Tomislav,Mladost, Srednjoškolac i Vihor. U koliko budu radili i zatražili ponovni prijem o tome će se Izvršni odbore i Skupština ponovno izjasniti. Ovako ih nepotrebno vodimo a oni ne izvršavaju svoje obveze.“ – rekao je predsjednik Pavlus.

Sve odluke su donesene jednoglasno.

Na skupštini su pod točkom razno za riječ javili i uvaženi gosti pa je tako jedan od njih bio i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je pozdravio sve prisutne članice, pohvalio rad ove skupštine te je istaknuo zadovoljstvo postignutim rezultatima sportaša u 2015. godini.

„Evo vidjeli smo da se ta obitelj smanjila, na to su sigurno utjecali razni uvjeti, ali bez obzira na sve probleme godina iza nas je bila stvarno uspješna. Imamo svjetske viceprvake, rukometaši su i dalje dobri, Branko Leš je ušao u kuću slavnih, borilački sportovi su sve bolji a tao je i sa drugim klubovima. Sve je to za naravno za pohvalu. Nažalost, s druge strane sponzora je manje i nije bilo lako sve isfinancirati. Iznos za javne potrebe u športu, koji ide preko zajednice, nije jedini. Tu je dvorana Kralja Tomislava, domar, Božićni turnir, najuspješniji sportaši, sredstva mjesnih odbora što iznosi oko dva milijuna kuna što se izdvaja za sport u Našicama. Za investicije imamo veoma malo prostora pa ćemo se morati opredijeliti na druge kao na primjer europske fondove. Imamo prostora, imamo projekte, ali nemamo sredstava jer upravo lani smo kraći za 3,6 milijuna. Svi ste u klubovima i poznajete trenutnu situaciju. Još jednom zbog svega moram zahvaliti na učinjenom uz dobre želje i u ovoj godini koja je pred nama.“ – rekao je među ostalim gradonačelnik Krešimir Žagar.

skupstina7

Predsjedniku Gradskog vijeća Josipu Miletić je istaknuo kako mu je vrlo ugodno biti na skupštini te je u nastavku rekao.“Svi koji smo u sportu imamo problema. Smanjen je gospodarski rast, a time i prihodi grada. No ipak moramo biti zadovoljni, sredstva su ostala na visini od prošle godine. Što se tiče protekle godine nadam se da će se zadnji obrok pokriti. Rezultati su izuzetni, i sve čestitke. Zajedničkim snagama ćemo morat tražiti sredstva iz drugih izvora. Apeliram, i pozivam sve, da se pripremimo za tematsku sjednicu i da jedna od prvih tema bude profesionalni glavni tajnik. Postoje brojne ideje, a molio bih da se posebna briga povede i o mladima. Nadam se da ćemo, usprkos svemu, u tekućoj godini postići iste ili još bolje rezultate.“ rekao je Josip Miletić.

skupstina6

Dopredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Šimić je čestitao svima na ostvarenim rezultatima. „Znam da je primjena Zakona i prilagodba stvorila brojne probleme udrugama. S druge strane moramo znati da je amaterski sport glavni nositelj, a tu posebno mislim na rad s mladima. Činjenica je da Športska zajednica troši energiju i uspješno koordinira šport našega grada, županije i HOO-a. Vjerujem da će se još kvalitetnije prilagoditi i imati puno veću podršku. Nadam se da ćemo u konačnici doći i do sredstava europskih fondova.“ rekao je među ostalim Hrvoje Šimić.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.