bon2017 12

sportasi godine nasice 1

Nexe najuspješniji  klub, Krunoslav Cili/Branimir Vidić i Matea Orešković najuspješniji  sportaši, Slavko Nekić najuspješniji sportaš s invaliditetom i Zdenko Kordi najuspješniji  trener.

- Matea Begić, Marin Greganić, Marko Karakaš, Petra Vidović primili priznanje „Trofej Pavo Jurina“  

- Branko Leš  i Stjepan Paska primili županijsku nagradu   

Športska zajednica Grada Našica po devetnaesti je puta proglasila najuspješnije sportaše za 2015. godinu. Pokrovitelj ove sportske manifestacije bio je Grad Našice, kojeg su predstavljali gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić i dopredsjednik Hrvoje Šimić te Hrvoje Šleder, član MO-a Našice. Na početku ove svečanosti intonirana je državna himna nakon koje se sportašima, sportskim djelatnicima, laureatima i gostima obratio predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus.  sportasi godine nasice 3Najuspješniji sportski kolektiv je rukometni klub NEXE, sedmerostruki viceprvak Hrvatske, finalist kupa za 2015. godinu. Isto toliko godina sudjeluje u EHF kupu, godine 2015. Je bio  treći u svojoj skupini. Nexe je član SEHA Gazprom lige od njenog osnutka, godine 2014/15 zauzeo šesto mjesto, u sezoni 2015/16 trenutno je peti. Na netom održanom izboru najboljih sportaša Osječko-Baranjske županije Nexe je, na prijedlog našičke športske zajednice, proglašen najboljim sportskim kolektivom. Športsko odličje primio je predsjednik kluba Josip Ergović.

sportasi godine nasice 4

Reprezentaciju Hrvatske, koja je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj osvojila drugo mjesto, zastupali su i članovi Športsko udičarskog društva Šaran - par Krunoslav CILI/Branimir VIDIĆ. Njih su dvojica izabrani za najuspješnije sportaše Našica u protekloj godini.

sportasi godine nasice 2

Matea OREŠKOVIĆ iz Taekwondo kluba Našice nije imala konkurenciju u kategoriji najuspješnijih sportašica. Nositeljica je crnog pojasa 1.DAN, kojeg je položila s odličnim uspjehom. Protekle je godine sudjelovala na pet turnira, od toga dva lokalnog i tri međunarodnog karaktera. Osvojila je dvije brončane, jednu srebrnu i dvije zlatne medalje, kao i zlatni pehar za najbolju seniorku međunarodnog turnira „13.Adidas Maksimir kup“.  

sportasi godine nasice 5

Trener rukometnog kluba Nexe Zdenko KORDI ponio je titulu najuspješnijeg trenera. To je logičan slijed s obzirom da je u izboru HRS-a i Sportskih novosti proglašen najboljim trenerom Hrvatske a na izboru najboljih sportaša županije primio nagradu Sokol. Profesor, trener rukometa s EHF Master coach  licencom, od 2008. godine sportski je direktor u Nexeu a od 2013. trener seniorske ekipe.

sportasi godine nasice 6

Najuspješniji sportaš s invaliditetom je Slavko NEKIĆ iz Športske udruge tjelesnih invalida Našice. Na državnom prvenstvu osoba s invaliditetom osvojio je drugo mjesto u kuglanju. Nastupio je i za ekipu u pikadu koja je bila peta.  

Za postignute rezultate nagradu „Trofej Pavo Jurina“ dodijeljeni su mladim sportašima. Primili su ga Matea BEGIĆ (Ženski odbojkaški klub Našice), Marko KARAKAŠ (Karate klub Nexe), Marin GREGANIĆ (rukometni klub Nexe) i Petra VIDOVIĆ (Šahovski klub Radnik Velimirovac).  

sportasi godine nasice 7

Odličja najuspješnijim su, osim gradonačelnika Žagara, predsjednika GV-a Miletića i dopredsjednika Šimića, člana MO Šledera, uručili predsjednik ŠZ-e Pavlusa te glavni tajnik županijske športske zajednice Dubravko Ižakovića, koji je posebno priznanje, ispred OBŽ-e, uručio trenerima Branku Leš (Taekwondo klub Našice) i Stjepanu Paska  (KBK Impact Našice). U ime nagrađenih na dodijeli se  zahvalio najuspješniji hrvatski trener Zdenko Kordi koji je zasluženo „pobrao“ sva priznanja gradskog, županijskog i državnog značaja.

Sve ovo ne bi postignuli da, uz aktivne sportaše,  nije brojnih entuzijasta volontera koji nesebično odvajaju svoje vrijeme kako bi u protekloj godini postigli impresivne rezultate – zajednički je zaključak predsjednika Pavlusa, gradonačelnika Žagara i glavnog tajnika županijske zajednice Ižakovića.

Za nekoliko riječi nakon proglašenja priupitali smo gradonačelnika grada Našica Krešimira Žagara.

sportasi godine nasice 8

„U 2014. godini su nas naši sportaši razmazili, a u prošloj 2015. godini to se ponovo dogodilo, pa je to već postala navika. Što očekivati za 2016. godinu nego da imamo sportaše na samom vrhu svijeta. Naši šaranaši opet su nas oduševili, tu su i naši rukometaši na europskim tronovima, svi našički sportaši koji su osvajali nacionalna prvenstva, kupove, te županijska i gradska prvenstva, sve nas to oduševljava i privlači na borilišta, radilo se tu o dvoranama, nogometnim terenima, vodenim površinama, trkalištima, biciklističkim stazama ili borilačkim arenama. Svi ti sportski događaji upotpunili su život grada, što je privuklo i ne mali broj prijatelja i gostiju grada, pa se samim time dobio i jedan lijepi turistički i sportski proizvod. Najvažnije od svega je da ljudi u gradu vide i uče, naročito se to odnosi na one najmlađe, kako se može sportski živjeti i razvijati, kako timski raditi jer to je nešto što se kasnije primjenjuje u životu, olakšava život, čini ga kvalitetnijim i to je nešto što Našičani jako dobro rade. Moram napomenuti da i 2015. godine te nekoliko godina unazad imamo financijskih problema jer se gospodarska financijska kriza odražava i na gradski proračun. Sredstva prema sportu ostaju iz godine u godinu ista, bez obzira što proračun pada, tako da je milijun kuna usmjereno direktno u sportske klubove i još nekih 800 tisuća kuna putem mjesnih odbora ili kroz plaćanje troškova dvorana, domara, čistačica koji će također biti usmjereno prema sportu. Tu su i sredstva koja ćemo dati za poboljšanje sportske infrastrukture, tako da se sve skupa radi o gotovo 2 milijuna kuna koja smo odvojili u 2015. godini, a i u 2016. godini će vjerujem biti jednako iskorištena. Kako je rekao gospodin Ižeković, to je ulog grada u život grada, u sport grada i nije nam žao niti jedne jedine kune bez obzira na situaciju. Nadam se da će sponzori i donatori koji su skloni pratiti sport u gradu stati na svoje noge i da će se situacija popraviti te da će moći zadovoljiti svoje potrebe, isplatiti plaće radnicima, ali imati i dovoljno viška prihoda koje mogu pružiti sportu i da će ovi dosadašnji rezultati biti kvalitetniji, bolji i lakše ostvarivi.“ – rekao je na kraju gradonačelnik Krešimir Žagar.

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.