bon2017 12

Našički biciklisti uputili se putem Vukovara

Povodom tradicionalnog obilježavanja „Sjećanje za Vukovar“, u ranim jutarnjim satima, skupina od 9 biciklista, koju većinom čine članovi kluba BK Našice, uputilo se putem grada Vukovara.

Cilj im je odati počast svima onima koji su za vrijeme ratnih strahota Domovinskog rata  dali svoje živote za obranu tog herojskog grada.

Bicikliste je ispratio gradonačelnik Krešimir Žagar te su svi zajedno prije puta ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska upalili svijeće za sve branitelje Republike Hrvatske i sve one koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i obrani grada Vukovara.

Polaganje vijenaca ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska

„Moram naglasiti kako je ovo prvi puta da nas ide ovako puno, a želja nam je da se taj broj iz godine u godinu poveća. Vožnjom biciklima od Našica do Vukovara želimo se prisjetiti svih onih koji su nesebično dali svoje živote u Vukovaru i koji su iz relativno mirnog našičkog okruženja otišli u te ratne strahote. Ruta kojom se vozimo je dugačka oko 90 kilometara, dakle tamo i nazad oko 180 kilometara, sa jednim stajanjem u Osijeku. Ovo činimo iz ljubavi prema biciklizmu, ali naravno prije svega iz ljubavi prema gradu Vukovaru.“ – rekao je prije puta predsjednik BK Našice Ivan Adžić.

Okupljanje biciklista te sam ispraćaj popratio je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, koji je i sam veliki zaljubljenik u biciklizam te da nije zaokupljen važnim događanjima u Gradu, vrlo bi se rado pridružio ovom obilježavanju.

„Naravno da podržavam način na koji su se Našičani odlučili obilježiti današnji dan. Stvarno mi je žao što zbog radnih obveza ne mogu i sam biti sudionik na ovom putu. Našim dečkima iz biciklističkog kluba Našice želim sretan put do Vukovara, dobru i ugodnu vožnju te da na najljepši mogući način dožive Vukovar uoči samog Dana sjećanja. Ovo je četvrti put za redom kako se održava ovakav način obilježavanja, biciklima od Našica do Vukovara. Do sada ih nije omelo ni puno lošije vrijeme koje su znali imati prošlih godina pa vjerujem da će i ove godine biti sve u redu. Želim im da kompletan put prožive lijepo i da svojom sportskom žrtvom odaju priznanje svim žrtvama Vukovara i svim ostalim žrtvama u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar koji je sudionicima ove biciklističke karavane također podijelio i voće da im put bude što lakši.

Za kraj gradonačelnik Žagar je podsjetio građane kako se u Našicama danas u 17:30 sati ispred spomenika Uskrsla Hrvatska također obilježava sjećanje na dan pada grada Vukovara 18. studenog 1991. godine.  

-> Program obilježavanja sjećanja na dan pada grada Vukovara 18. studenog 1991. godine

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.