bon2017 12

ffc1a

U petak 17. travnja Filip Pejić ući će po drugi put u ring na događajima Final Fight Championshipa. Prvi je meč uspješno odradio u studenom prošle godine kad mu je u dvorani Žatika u Poreču protivnik bio Francisco Albano Barrio kojeg je nokautira tijekom prve runde.

 

Bila je to borba koja je po tko zna koji put pokazala svu nepredvidljivost MMA sporta i kako jedan udarac može preokrenuti cijeli meč. Četiri minute i 20 sekundi je hrvatski Argentinac imao kontrolu te došao i do giljotine iz koje se Pejić izvukao i potom nokautirao Barrija kojem je to bio prvi profesionalni poraz."U MMA svi borci imaju određenu taktiku koju žele primijeniti protiv svojih protivnika. No, nikada se ne može točno zamisliti i predvidjeti kako će se meč točno razvijati. Tako je bilo i i protiv Barrija. Meč se odvijao upravo onako kako smo moj tim i ja očekivali. Barrio se trudio dovesti borbu tamo gdje je najjači, a svi znamo da je to parter. U početku nije uspijevao jer sam zadavao udarce koljenima. Drugi put sam se okliznuo i završili smo u parteru, ali Barrio to nije iskoristio. Digao sam se i nastavio raditi po planu i na kraju sam došao do pobjede.", rekao je za Fight Site na početku razgovora Filip Pejić.

 

Prvi nastup na FFC-u je prošao uspješno te je došao do ukupno devete pobjede te sedme u nizu, a za sve što se događalo u Poreču reći će da je bilo na vrhunskoj razini. Nakon tog meča uzeo je tjedan dana odmora i potom nastavio raditi i trenirati punom parom čekajući ponudu za novi meč. Ona je na kraju došla i Filip Pejić će se u Ljubljani boriti protiv Slobodana Maksimovića koji ima omjer od devet pobjeda i četiri poraza, a ovo će i njemu biti drugi nastup na FFC-u.

 

"Trenirao sam za ovaj meč u svom matičnom MMA klubu UFK BAN, spariram s dobrim borcima i pripreme idu po planu. Nisam pretjerano proučavao protivnika, ali pogledao sam par njegovih borbi te sam pripremio određenu taktiku. Stalno sam u treningu i ne biram protivnike. Spreman sam i za ovaj meč."

S obzirom na to da je rekao kako je pogledao neke mečeve svojeg sljedećeg suparnika onda je vjerojatno proučio i koje su njegove najjače strane te na što će morati posebno pripaziti tijekom meča.

 

"Ne želim govoriti o nekakvim opasnostima jer kao što sam već rekao u ringu ništa nije isto. Možete se vi pripremiti za sve, a onda u meču dođe neka nova situacija. Morate biti spremni na svaki segment borbe te zato neću govoriti ni o svojim prednostima nego ću ih nastojati na najbolji način pokazati u ringu. Gledatelji vole akciju, a ja se trudim pružiti im ono što vole pa će tako biti i ovom prilikom."

U ovom trenutku Filip Pejić ima sedam pobjeda u nizu i taj niz želi nastaviti u Ljubljani."Ne stvara mi taj niz pritisak niti mi je zbog njega posebno naraslo samopouzdanje. Uvijek želim ostati isti i nastojim dati maksimum u svakom sljedećem meču."

U svakom je meču borac iz zagrebačke Trnave imao veliku podršku s tribina, a tako će biti i Ljubljani.

"Naravno da će i u Ljubljani biti mojih navijača. Moja djevojka organizira autobus za Ljubljanu i biti će puno mojih najvjernijih navijača koji će doći u dvoranu Stožice."

 

Ovo je meč koji bi pobjedniku trebao donijeti borbu za naslov najboljeg borca u FFC-u. Bio bi to prvi korak Filipa Pejića prema ostvarenju sna.

"Svaki borac jednog dana želi završiti u UFC-u. Svakom je borcu koji ima ambicija san jednog dana završiti u UFC-u, a kakav je put do ostvarenja tog sna i cilja to ću vam moći reći tek kad se to dogodi. Svakog dana dajem sve od sebe da ostvarim svoj san i da završim u UFC-u."

Prvi na tom putu je Slobodan Maksimović s kojim će se susresti u petak 17. srpnja u Ljubljani.

"Za svaku borbu sam maksimalno spreman i nikad neću stati u svakodnevnom napretku. Nastojat ću iz borbe u borbu biti sve bolji. I zato nije uopće potrebno pričati koliko će biti teško doći do nove pobjede. Nisam od onih koji govore i hvale se uoči borbe, sve ću pokazati u ringu u Ljubljani. Zato dođite jer sigurno nećete požaliti, pružit ću vam sjajnu borbu.", rekao je Filip Pejić na kraju razgovora za Fight Site.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.