reklamavelika2015a

impact2

Ovog je vikenda u Belišću održano prvenstvo Hrvatske u Sambu (kombat i sportskom sambu). Našice su također ponovo imale svoje predstavnike, Kick boksing klub Impact Našice koji je nastupio s šest svojih predstavnika koji su u vrlo zahtjevnim i zanimljivim borbama osvojili nekoliko medalja. Tako je u kategoriji do 60 kilograma u sportskom sambu Dario Kovačević osvojio srebro, do 70 kg Patrik Šimašek u kombat sambu osvojio je također srebro, a u sportskom broncu. Naša najbolja natjecateljica a ujedno i sportašica grada Našica Ančica Anđelić je osvojila sportski sambo srebro i kombat sambo srebro dok je trener Stjepan Paska u kategoriji do 100 kilograma osvojio sportski sambo srebro i kombat sambo srebro, a Virag Tin koji je nastupio u kategoriji preko 100 kilograma je uspio osvojiti sportski sambo broncu i kombat sambo srebro.

S ovih šest srebrnih medalja i dvije bronce kick boksing klub Impact Našice je ostvario veliki rezultat te je u ukupnom poretku klubova zasluženo dobio i veliki pehar kao drugi najbolji klub u kombat sambu na državnom prvenstvu.

impact1

Trener Stjepan Paska naravno da nije krio svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kao i cjelokupnom situacijom koja je u klubu iz godine u godinu sve bolja.

"Ovo je za nas nova borilačka vještina koja ima svoj savez u Hrvatskoj zadnje četri godine a mi smo ujedno i članovi. Možda ne bi bilo loše objasniti čitateljima o čemu se tu radi i koja je razlika između klasičnog kick boksa i samba. Sambo je ruska inačica MMA i priznata je od strane HOO-a. U Hrvatskoj je osnovan Sambo savez i pod njim je i MMA savez Hrvatske. Borbe se odvijaju u dvije discipline. Kombat sambo je klasični MMA rukavice bez prstiju i dozvoljeni su svi udarci, poput udaraca u glavu i tijelo nogama i rukama, a čak su dozvoljeni i udarci u genitalije. Isto tako dozvoljeni su udarci glavom u glavu ili tijelo kao i sva rušenja i svi oblici gušenja protivnika. Po tome vidimo kako je to vrlo zahtjevna disciplina, a mi eto na nivou države imamo čak pet viceprvaka. Za razliku od toga sportski sambo je klasični grepling ili hrvanje bez udaraca što je isto vrlo zahtjevna disciplina, ali ipak bez toliko ozljeda. Kao trener kluba mogu reći kako sam jako zadovoljan rezultatima, dali smo sve od sebe i ostvarili najbolje moguće rezultate. Isto tako ponovo smo pokazali kako naš klub nije više tako mali, a samim time vjerujem kako i svi u Našicama mogu biti ponosni na ono što pokazujemo na borilištima diljem lijepe naše." - rekao je ponosno trener Stjepan Paska koji je naglasio kako je pred natjecateljima samo par dana odmora te se ponovo vrlo brzo vraćaju novim pripremama za nadolazeća natjecanja kojih će i ove godine biti na pretek.  

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.