bon2017 12

ancica1

Ovog vikenda je u Varaždinu održan „Balkanski turnir“ na kojem su uz Hrvatske natjecatelje nastupili i natjecatelji iz Rumunjske, Mađarske, Grčke, Slovenije, Francuske, Italije, Austrije, Slovačke, Srbije i Španjolske. Ovaj turnir je za nas posebno zanimljiv jer je na njemu nastupila i naša Ančica Anđelić članica KBK „Impact“ Našice koja je u hrvatskom dresu branila naše boje, a samim time i predstavljala Našice na ovako prestižnom i jakom turniru.

 

Kako je to balkansko prvenstvo izgledalo iz perspektive Ančice Anđelić i njenog trenera Stjepana Paske rekli su ekskluzivno za TV Našice oni sami. 

Ančica Anđelić„Ančica Anđelić je prošle godine postala viceprvakinja Hrvatske, do 52 kilograma, a ove godine smo povećali kilažu tako da je nastupila u kategoriji do 56 kilograma. Znamo da smo početkom mjeseca imali kvalifikacije u Savate boksu, gdje je naša članica prošla taj nivo natjecanja te je došla u finale prvenstva Hrvatske. Krajem mjeseca travnja održano je prvenstvo Hrvatske u Savate boksu gdje je Ančica nažalost izgubila u finalnoj borbi, ali je ipak postala viceprvakinja Hrvatske, dakle osvojila je visoko drugo mjesto u državi u kategoriji kombat seniora do 56 kilograma. Samim tim visokim rezultatom pozvana je u reprezentaciju pa je već u Varždinu imala prvu borbu u hrvatskom dresu. Na tom turniru je bilo još desetak zemalja ove regije, a Ančica je u eliminacijskom turniru ponovo uspjela doći do finala gdje je nažalost od nje bila bolja reprezentativka iz Jovana Milovanović iz Srbije. Iako je meč trajao sve tri runde, Ančica je prema sudskom gledištu bila nešto slabija, pa je pobjeda na bodove otišla u korist protivnice. I sa tim rezultatom naša članica je ostvarila izniman rezultat jer je postala viceprvakinja Balkana. Isto tako moramo naglasiti da je na ovom prvenstvu, Ančica jedina ženska Hrvatska reprezentativka koja je dogurala do finala, pa je i sa tim uspjeh veći. Iako smo na samom početku godine željeli barem ponoviti prošlogodišnji rezultat, ispalo je da samo ga i premašili jer sada imamo viceprvakinju Hrvatske, viceprvakinju Balkana, a isto tako Ančica je poslala dio tima u reprezentaciji Hrvatske što je stvarno izniman uspjeh. Ove godine želja nam je nastupiti na još par turnira, a kako je Ančica stvarno prošla bez većih ozljeda, nadamo se i još kojem skorašnjem lijepom odličju.“ – rekao je trener Stjepan Paska.

O dojmovima sa prvog nastupa za Hrvatsku reprezentaciju pitali smo i našu reprezentativku Ančicu.

„Prije svega, željela bih se zahvaliti svima koji su mi dali podršku prije same borbe, a i nakon nje. Osjećam se odlično, nisam ozlijeđena, osim nekoliko modrica, a što je najvažnije imam još jednu borbu iza sebe te samim time i veće iskustvo. Meč u finalu Balkanskog prvenstva je bio super, i iako je trajao pune tri runde, mogao je otići i na moju stranu, ali samo očito samo sitnice presudile. Naravno, to je samo jedna borba u nizu, a kojom moje iskustvo, ali i samopouzdanje raste, pa na izgubljen meč gledam kao sastavni dio ovoga sporta.. Sam ulazak u reprezentaciju je jedan veliki uspjeh i nositi boje Hrvatske nije mala stvar, kako za mene osobno, ali tako i sa moj klub." - rekla je Ančica Anđelić.

 ancica23

Moramo naglasiti kako ovaj iznimno marljivi klub planira već sljedeći vikend ići po nove pobjede, pa ih tako očekuje „Otvoreno prvenstvo u kick boksu“ u Slavonskom Brodu, gdje će također nastupiti nekoliko Našičana.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.