bon2017 12

ffc23

Nakon doista spektakularnog FFC-a u Ateni, hrvatska borilačka promocija se za svoju iduću priredbu drugi put vraća u glavni austrijski grad Beč.
FFC 23 će se održati 18. ožujka u bečkoj Multiversum Schwechat dvorani, a sadržavat će vrhunski popis borbi što u MMA, što u kick boksing konkurenciji.

Lokalnu austrijsku publiku će razveseliti nastupi domaćih austrijskih boraca i bečkih zvijezdi. Philipp Schranz će predvoditi event u slobodnoj borbi, dok će glavni meč večeri u kick boksing konkurenciji biti onaj između Shkodrana Veselog i Eyevana Danenberga. Ulog je pojas FFC prvaka u velter kategoriji! No, pođimo redom…

Veseli i Danenberg odlučuju o prvaku u velter kategoriji

Nakon vrlo uspješne bečke priredbe koju smo pratili u prosincu 2014. godine, a na kojoj je nastupio Alessio Sakara, FFC se nešto više od godinu dana kasnije vraća u glavni austrijski grad koji je poznat po bogatoj borilačkoj tradiciji.  Albanac sa švicarskom putovnicom koji je dobar dio života proveo i u Beču, Shkodran Veseli, će pokušati nastaviti niz nepobjedivosti u FFC-u te je zasluženo dobio priliku postati prvi FFC prvak u velter kategoriji. Nakon tri sjajne pobjede u FFC-u, od čega je posljednja stigla upravo u Beču 2014. godine protiv Duoli Chena, Veselog čeka neporaženi Nizozemac Eyevan Danenberg. Visoki tamnoputi borac je priliku za naslov izborio izuzetno uvjerljivim slavljem protiv Srbina Stevana Živkovića na posljednjoj priredbi u 2015. te pobjedom protiv FFC Futures prvaka Jasmina Bajrovića na FFC-u 18 u Ljubljani.

Sadeghi protiv Mikelića

Lokalnu bečku publiku će posebno razveseliti i nastup legendarnog Foada Sadeghija – prekaljenog borca koji je slavu stekao upravo nastupima u austrijskoj prijestolnici. Sadeghiju će se suprotstaviti Puležan i bivši izazivač u lakoj kategoriji Teo Mikelić. I dok će Sadeghiju nastup na FFC-u 23 biti ujedno i FFC debi, Mikelić se u ring vraća nakon poraza od Tigrana Movsisyana na priredbi u Linzu 2015. godine. Mikeliće je u međuvremenu nastupio i u slavnom Gloryju, a u dvoboju protiv Sadeghija će tražiti povratak na pobjedničke staze.

Čikotić ekspresno ponovno u akciji

Od već sada poznatih parova u kick boksing konkurenciji odmah u oči upada i okršaj teškaša Envera Šljivara i Tomislava Čikotića. Ovaj potonji je nastupio na netom završenoj priredbi u Ateni te je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Rumunja Costanze, stoga će ekspresno tražiti povratak na pobjedničke staze. Šljivara smo do sada tek jednom imali prilike vidjeti u FFC ringu. Krajem 2014. je nastupio u Zagrebu protiv veterana Igora Mihaljevića te je na koncu pobjedio sudačkom odlukom. Bit će to okršaj dva opasna nokautera stoga ne trepćite previše da ne bi propustili još jedan “highlight nokaut”.

U Beču se u akciju vraća i armenski Ček Tigran “Armenian Tiger” Movsisyan. Njemu će se na FFC-u 23 suprotstaviti opasni gruzijski nokauter Beko Djoinashwili. Movsisyan je poražen na FFC-u 21 u Rijeci i to u meču za naslov prvaka protiv Slovenca Petjea. Iako je pružio prilično dobar otpor prvaku, suci su na koncu pojas ostavili u vlasništvu Petjea. Doinjashvili je novo ime u FFC rosteru te će mu bečko borilište biti šansa da se dokaže čelnicima promocije i zasluži novu priliku u elitnoj europskoj promociji.

Za sada se zna da će u Beču nastupiti i prekaljeni austrijski udarač Manuel Sembera, no još uvijek nije poznato ime njegovog protivnika.

Schranz u “main eventu”

Već smo na početku najavili da će u glavnoj borbi večeri MMA dijela nastupiti najbolji autrijski borac u perlakoj kategoriji Philipp Schranz, njegov protivnik bi se trebao znati u narednim danima. I sam nastup Schranza je velika pozivnica za njegove brojne navijače koji su i prošli put dobro ispunili dvoranu Multiversum.

Senyei i Gluhak za prvog -77kg šampiona

No zato znamo sve borce u dva vrlo intrigantna meča koja za ulog imaju pojas FFC prvaka. Najprije će Mađar Laszlo Senyei i Hrvat Ivan “Braveheart” Gluhak odlučiti o prvom FFC prvaku u velter kategoriji. Dvojac je već odradio međusobni dvoboj još na FFC-u 5 u Osijeku 2013. godine. Tada je Gluhak dominirao čitavim mečem da bi na koncu Senyei čudesno preokrenuo stvari u nekoliko sekundi i dvoboj završio polugom na ruku. To je jedna od pet FFC pobjeda koliko Senyei ima u FFC ringu te je apsolutno zasluženo dobio šansu osvojiti pojas. Gluhak je nakon poraza od Mađara nanizao čitav niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i 2015. te ne čudi da su se čelnici FFC-a odlučili upravo za njega kao drugog kandidata za vrijedni pojas.

Nakon njih na scenu će stupiti FFC prvak u lakoj kategoriji Viktor Halmi i izazivač Matej “DoKoske” Truhan. I ovaj put se radi o velikom revanšu jer je dvojac već ukrstio rukavice 2015. godine na FFC-u 15 u Poreču. U vrlo neizvjesnom i tehnički vrlo izjednačenom meču, Hrvat je imao blagu prednost sve do trenutka kada Halmi pogađa jedan dobar udarac i njime prelama čitav dvoboj. Pojas je na koncu zasluženo otišao u ruke Halmiju koji je postao prvi FFC šampion u lakoj kategoriji. S obzirom na odlične rezultate Truhana u narednim dvobojima, ali i posrtaj Mađara u “catch weight” meču protiv Truščeka, ponovljeni meč se činio kao logičan potez.

U Beču ćemo vidjeti i povratak bosanske zvijeri, Tomislava Spahovića. “The Beast” je krajem 2015. prvi put poražen u FFC-u i to u meču za naslov prvaka protiv Poljaka Marcina Prachnija. Na FFC-u 23 će tražiti povratak pobjedama i atraktivnim nokautima protiv ruskog FFC debitanta Artura Guseinova.

Treći Mađar na popisu borbi jest nada u perolakoj kategoriji Adam Borics. Njemu će se u Beču suprotstaviti Hrvat s austrijskom putovnicom Manuel Bilić. Obojica u FFC-u imaju 2-0 pa će pobjednik nastaviti put prema samom vrhu ove kvalitetom natrpane divizije.

Iako se još uvijek ne zna njegov protivnik, na FFC-u 23 će nastupiti i Darko Banović, odlični Sarajlija s bečkom adresom. Banovića smo već nekoliko puta vidjeli u FFC ringu, a najbolji dojam je ostavio na priredbi u Zadru kada je uvjerljivo svladao Hrvata Matiju Blažičevića.

FFC 23 – Vienna
18.3.2016.
Multiversum Schwechat

MMA:

Philipp Schranz (AUT) vs. TBA, -66kg
Viktor Halmi (HUN) vs. Matej Truhan (CRO), -70kg – title match
Laszlo Senyei (HUN) vs. Ivan Gluhak (CRO), -77kg – title match
Tomislav Spahović (BiH) vs. Artur Guseinov (RUS), -93kg
Manuel Bilic (AUT) vs. Adam Borics (HUN), -66kg
Darko Banović (AUT) vs. TBA, -66kg

KB:

Shkodran Veseli (SUI) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg – title match
Foad Sadeghi (AUT) vs. Teo Mikelić (CRO), -72kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. Enver Šljivar (SUI), HW
Tigran Movsisyan (CZE) vs. Beko Doinjashvili (GE), -70kg
Manuel Sembera (AUT) vs. TBA, -77kg
TBA vs. TBA

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.