reklamavelika2015a

sah turnir nasice 1

Tradicionalno šahovska godina počinje turnirom za najmlađe u Našicama pa je tako i ove godine u organizaciji Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije i šahovskog kluba Slavonac Našice u Hotelu Park odigrano je 17. otvoreno kadetsko prvenstvo županije. Ukupno je nastupilo 56 mladih šahista, a natjecanje je bilo podijeljeno u skupine do 11g. i do 15.g.  Igralo se 9 kola sa švicarskim sustavom sparivanja uz tempo igre od 30minuta sa dodatkom 30 sekundi po odigranom potezu svakom igraču. Nakon 3 dana igranja najboljima su uručeni pehari i medalje, pri čemu je posebno izdvojen poredak kadetkinja i poredak na razini županije.

Na turniru do 15. godina prvo mjesto među kadetima osvojio je Fran Šoš (Donji Miholjac) sa 7 bodova, drugo mjesto  osvojio je Andrej Borzan (ETF Osijek) sa 6.5 bodova, teći je bio Erik Hajpek (Slavonski Brod) sa 5.5 bodova. Među kadetkinjama do 15. godina prvo mjesto osvojila je Kristina Lijić (Velimirovac) sa osvojenih 6.5 bodova, drugo mjesto osvojila je Paula Njegovanović Ocelić (Velimirovac) sa 6.5 bodova, a treće mjesto Nora Pisker (Požega) sa 5.5 bodova.

sah turnir nasice 2

Na turniru do 11. godina prvo mjesto među kadetima osvojio je Petar Ristanić (Trpinja) sa 8.5 bodova, drugo mjesto osvojio je Marin Solina (Požega) sa 7 bodova, a treći je bio Jakov Šoš (Donji Miholjac) sa 6 bodova. Među kadetkinjama do 11. godina prvo mjesto osvojila je Petra Vidović (Velimirovac) sa osvojenih 5.5 bodova, drugo mjesto osvojila je Lea Stojković (Zaprešić) sa 5 bodova, a treće mjesto Tina Gretić (Velimirovac) sa 4.5 boda.

Rezultati do 11g

Rezultati do 15g

Turnir su uspješno sudili i vodili Zdravko Birovljević, Adam Tomaić i Renato Vince.

Nagrade najboljima uručili su dogradonačelnik Stjepan Pintarić i predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić.

Posebno treba pohvaliti rad šahovskih škola u domaćim klubovima Radnik Velimirovac i Slavonac Našice čiji polaznici su u velikom broju nastupili na ovom natjecanju i ostvarili odlične rezultate.


 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.