bon2017 12

skupstina nasice 70 godina šk sklavonac 1

U prostorijama šahovskog kluba Slavonac Našice održana je svečana skupština povodom 70. godišnjice postojanja.

Tim povodom predstavljena je i knjiga o radu kluba sa originalnim dokumentima u razdoblju 1945.-1960. koju je napravio tajnik kluba Milan Zubak. Najvažniji motiv je bio da trajno očuvanje zapisa o početcima rada kluba, a posebno za istaknuti da je složena i čitava arhiva kluba. Kroz svoje djelovanje klub nije imao prekida u radu, a od samog početka djeluje i škola šaha koja je i danas temelj rada kluba. Na skupštini su istaknuti značajni podaci o početku šaha u Našicama te su nazočnima iz arhive prikazani i prvi glasnici državnog šahovskog saveza iz 1925. godine koji svjedoče o igranju šaha na ovim prostorima i prije osnivanja kluba. Skupštinu je vodio predsjednik kluba Josip Miletić koji je uručio prigodne zahvalnice te simbolične poklone prijateljima i sponzorima kluba. Nagrađeni su svi članovi kluba, a priznanja su uručena i najstarijim članovima kluba.

skupstina nasice 70 godina šk sklavonac 2

Klubu su na ovoj obljetnici čestitali i zaželjeli uspješan nastavak rada Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Josip Pavlus, predsjednik ŠK Radnik Velimirovac Stjepan Pintarić, predsjednik ŠK Đurđenovac Hrvoje Dusper i predsjednik Savjeta mladih Našica Ivan Keglević.

Nakon skupštine gosti su pogledali izložbu izabranih dokumenata iz arhive kluba.

Ovom prilikom uručene su Zahvalnice za dugogodišnju suradnju i potporu u radu kluba, i to:

GRADU NAŠICE

MJESNOM ODBORU GRADA NAŠICE

ŠPORTSKOJ ZAJEDNICI GRADA NAŠICE

ŠAHOVSKOM SAVEZU OBŽ

ŠK RADNIK VELIMIROVAC

ŠK ĐURĐENOVAC

ŠK ORAHOVICA

NEXE GRUPI DD NAŠICE

PAPUKU DD NAŠICE

CAUTIO D.O.O. NAŠICE

RADIO NAŠICE

TV NAŠICE.COM

HOTEL PARK NAŠICE

Najstarijim članovima kluba uručene su knjige, dok su ostali dobili prigodne poklone (kalendari, majice, olovke) posebno izrađenim za ovu prigodu.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.