reklamavelika2015a

sah kadeti nasice hotel 4

U nedjelju u hotelu Park u Našicama, u organizaciji ŠK „Slavonac“ Našice, ŠK „Radnik“ Velimirovac i ŽŠ Saveza započelo je održavanje finala šahovske kadetske lige. Turnir će trajati tri dana, od nedjelje do utorka, a na turniru nastupaju kadetkinje u 5 ekipa i kadeti u 8 ekipa, svi do 16 godina starosti. Ovo natjecanje čini još zanimljivijim činjenica da na ovom turniru ima stvarno veliki broj djece s jakim kategorijama, među kojima ima i fide majstora. Također, na natjecanju se nalazi i nekoliko prvaka države u svojim kategorijama, koji bi, da se od njih napravi jedna ekipa, komotno mogli igrati drugu hrvatsku šahovsku ligu.

sah kadeti nasice hotel 1

Glavni sudac ovog kadetskog natjecanja je Zdravko Birovljević uz pomoć suca Renata Vince, dok je predstavnik hrvatskog šahovskog saveza Anto Aščić, ujedno član i Đuro Đaković, a nekadašnji član ŠK „Slavonac“ Našice. Prigodnim riječima natjecanje je otvorio gradonačelnik Krešimir Žagar zajedno sa predsjednikom ŽŠ Saveza Renatom Vincevom.

sah kadeti nasice hotel 2

Par riječi o natjecanju rekao je i Josip Miletić, predsjednik ŠK „Slavonac“ Našice:

sah kadeti nasice hotel 3

„Hrvatski šahovski savez prepoznao je grad Našice kao dobru šahovsku destinaciju te nam je  dozvolio da napravimo ovo natjecanje upravo u našem gradu. Znamo da su Našice poznate po održavanju ovakvih turnira, pa se i ove godine naš grad organizatorima učinio kao dobro mjesto za natjecanje. Uz nas, članove ŠK Slavonac Našice, na turnir je došao i gradonačelnik Krešimir Žagar, za kojeg moram napomenuti da uvijek prepoznaje potencijal ovakvih događaja, a uz njega bio je tu i Stjepan Pintarić, predsjednik ŠK „Radnik“ iz Velimirovca. Također je lijepo spomenuti i prisutnost dva hrvatska velemajstora Ante Šarića i Hrvoja Stevića iz Đakova, nekadašnjeg juniorskog prvaka svijeta, a danas člana hrvatske šahovske reprezentacije.  Našičanima je Hrvoje Stević poznati i po tome što se uvijek rado odazivao na turnire koje smo organizirali pa je tako jedne godine i osvojio turnir Teodor Švabe čiju godišnjicu uskoro slavimo.“ – rekao je Josip Miletić predsjednik šahovskog kluba „Slavonac“ Našice. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.