bon2017 12

tenis7_8_1a

Od petka do nedjelje (3.-5. kolovoza 2012. godine) održan je 8. međunarodni veteranski turnir Joola Thermal Open u stolnom tenisu u Harkanyju, na kojem su četvrti put zaredom nastupile i članice Stolnoteniskog kluba "Dora" Vesna Kovačević-Tomić i Jasna Jakobek. Pridružio im se i novi član kluba Nijemac Thomas Beer, koji će svoje umirovljeničke dane uskoro provoditi u našem lijepom gradu i nastupati na turnirima kao predstavnik Našica.

Na ovom natjecanju nastupilo je 130 igrača i igračica iz Njemačke, Slovačke, Rusije, Mađarske i Hrvatske.

Ovaj turnir traje tri dana. U petak je odigran turnir parova. Vesna Kovačević-Tomić nastupila je u paru s prošlogodišnjom suigračicom iz Budimpešte Emese Katona. Nakon niza do samog kraja neizvjesnih susreta osvojile su odlično treće mjesto, iza predstavnica Slovačke i Mađarske.

 

U subotu je odigran pojedinačni dio natjecanja, u kojem je bila žestoka borba za prva tri mjesta. Vesna Kovačević-Tomić osvojila je izvrsno drugo mjesto, izgubivši u finalu od Mađarice u petom setu rezultatom 14:12, dok je Jasna Jakobek bila odlična treća, nakon što je u petom setu izgubila od sestre Vesne rezultatom 13:11. Naime, ovo je prvi turnir na kojem je Jasna nastupila nakon godinu i pol dana neigranja i rezultat pokazuje da bi se vrlo brzo naša nekad najbolja stolnotenisačica mogla vratiti u formu i ponovno zaigrati u 1. hrvatskoj ligi-istok. Thomas Beer pružio je znatan otpor u svojoj skupini, ali se nažalost nije uspio plasirati dalje.

 

U nedjelju je odigran momčadski dio turnira, u kojem je Vesna Kovačević-Tomić ponovno nastupila s Mađaricom Emese Katona. U vrlo izjednačenoj borbi, u kojoj su prve tri momčadi međusobno pobijedile jedna drugu i time zatvorile krug, Vesna i Emese završile su natjecanje na odličnom trećem mjestu. Tijekom nadmetanja Vesna je uspjela (kao i prošle godine) pobijediti pobjednicu turnira rezultatom 3:1, čime je dokazala da su razlike među njima neznatne i da su se na ovom turniru susrele igračice podjednake kvalitete.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.