bon2017 12

kosarka1

Ovog je vikenda, u subotu s početkom u 11 sati, ispred crkve na parkirališnom prostoru na trgu dr. Franje Tuđmana, odigran 17. tradicionalni turnir u uličnoj košarci.

Sudjelovale su 4 ekipe te je održano natjecanje u šutiranju trica i zakucavanju. Turnir je osvojila ekipa Crnci koja je svladala u finalu ekipu Za dušu 15:7. Za. 3. mjesto odmjerile su snage ekipe Đurdan i Kikiriki KK Našice u kojoj je Đurdan pobijedio 15:5 i tako zauzeo 3. mjesto turnira. U šutiranju trica prijavilo se 8 sudionika, a najbolji je bio Petar Dundović. U natjecanju u zakucavanju od 3 natjecatelja najbolji se pokazao Mata Horvat koji je i obranio prošlogodišnju titulu.

kosarka2

Prije samog starta, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je izveo i početni šut za tricu što je označilo i sam početak ovog sada već stvarno dugogodišnjeg turnira koji se održava u našem gradu.

kosarka3

O samom turniru organizator i predsjednik KK „Našice“ Siniša Solar je izjavio.

„Iako je interes za košarkom daleko manji nego prije desetak i više godina, a uzrok tome je što košarka kao sport na državnoj razini je u konstantnom padu, zadovoljni smo odazivom mladih s područja Našica i da u kontinuitetu 17 godina zaredom održavamo tradiciju kako košarke tako i ovoga turnira u Našicama. Ovim turnirom želja je pokazati građanima Našica da košarka još uvijek živi u ovome gradu, a samom promocijom košarke izražavamo i podršku našoj košarkaškoj reprezentaciji na predstojećem Eurobasketu koji počinje 31.8. i na kojem očekujemo da se hrvatska košarka vrati na mjesto u Europi i svijetu u sam vrh. To bi pomoglo da se vrati interes za ovaj sport među mlađom populacijom ne samo u Hrvatskoj nego i u Našicama, kao što je rukomet i nogomet. Za slijedeću godinu kada turnir doživljava svoju punoljetnost pripremamo veći fond nagrada i po prvi puta turnir će se preseliti na poznati "srednjak", kako bi turnir podigli na jos višu razinu i kvalitetu. Vidimo se dogodine!“ 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.