bon2017 12

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2013/7mjesec/4/v3 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

naslovnakosarka

 

Andrija Vitković umjesto Vedrana Vele!

 

Prije punih četrdeset godina u Našicama je osnovan Košarkaški klub Našice. Za sve to vrijeme našički su košarkaši bili članovi regionalnih liga (B-1 i A-2), u vrlo jakoj A-2 ligi dva su puta bili na pragu kvalifikacija za prvu hrvatsku ligu. U klubu je kraće vrijeme (u istom rangu) egzistirala i ženska ekipa koja je, zbog odlaska djevojaka na fakultet, odustajanjem stručnog kadra i pojave ženskog odbojkaškog kluba, prestala s radom. Tu su naravno i financije odigrale ulogu, godišnji proračun je sve „tanji“ i „tanji“. O svemu tome bilo je riječi na izvještajno-izbornoj skupštini na kojoj je istaknuta bezrezervna i gotovo jedina financijska potpora Grada Našica. Nešto je pomogla Osječko-Baranjska županija (donacija na prijedlog Športske zajednice Grada Našica) i Našicecement d.d., sa zadnjim obrokom ranije sklopljenog ugovora.

Uz organizaciju ulične košarke za Dan grada centralni dio proslave 40. Obljetnice kluba trebala bi biti prijateljska utakmica s Košarkaškim klubom Zadar. Moram reći kako je Uprava, suočena s teškom financijskom situacijom, odlučila od sezone 2013./14. startati s vlastitim igračkim i trenerskim kadrom. Donijeli smo odluku da  će dosadašnjeg  trenera Vedrana Veleta zamijeniti Andrija Vitković, zasigurno jedan od najboljih našičkih košarkaša - ističe predsjednik Zdravko Vukić.  

Doskorašnji trener Vedran Vele tu je promjenu prihvatio mirno, svjestan je situacije u kojoj se klub nalazi. O tome je osobno razgovarao s predsjednikom kluba koji mu se, u ime Uprave kluba, zahvalio na korektnoj i kvalitetnoj suradnji u protekle tri sezone, koliko je bio trenerom našičkih košarakaša.

U Našice sam došao kao igrač Donjeg Miholjca. Dvije sezone (2007./09.) igrao sam A-2 ligu i istovremeno bio trener kadeta. Naredne (2009./10.) bio sam trener-igrač u B-1 ligi u kojoj smo zauzeli peto mjesto (10 pobjeda, 10 poraza). Slijedeće (2010./11.) vodio sam momčad, ponovno smo bili peti (13 pobjeda, 5 poraza). Isto se dogodilo sezonu (10-10) kasnije da bi sezona 2012./2013. završili na četvrtom mjestu (10-10). Najzadovoljniji sam s prvom sezonom u kojoj smo igrače tražili po betonskim igralištima, bilo je to vrijeme kada smo Vitković i ja predvodili djecu koja nije igrala seniorsku košarku. To mi je jedna od najdražih sezona. Klubu i novom treneru želim sve najbolje - riječi su bivšeg trenera.

Novi trener Andrija Vitković (1977.) dobro je poznat u košarkaškim krugovima. Sigurno jedan od najboljih centara A-2 lige, nije nemoguće da malo zaigra i pomogne našičkoj mladosti.

Svjestan sam dužnosti koju preuzimam. Posebno što imamo igrače iz vlastitog pogona. S nekima sam igrao a većinu znam iz vremena dok sam vodio juniorsku momčad. Da u njih ne vjerujem ne bi se prihvaćao ove dužnosti. Mislim da, uz dobre pripreme, možemo biti u sredini tablice kvalitetne B-1 lige. Dobar rad i škola košarke naša su budućnost - govori novi trener našičkih košarkaša.

Članovi novog Upravnog odbora košarkaškog kluba Našice su: Zdravko Vukić (predsjednik), Marko Umiljanović i Hrvoje Šleder (dopredsjednici), tajnik Srećko Sobodić a članovi Božo Ljulj, Vanja Prošić i Ana Štefelić su članovi.  U Nadzornom odboru su Siniša Solar (predsjednik), Saša  Sokač i Ivan Majer.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/7mjesec/4/v3{/gallery}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.