banner izzy2016

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2015/4mjesec/11/v1 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

zok1a

Jučer je u prostorijama gradske vijećnice Grada Našica s početkom u 18 sati održana redovna godišnja skupština ŽOK-a Našice.

 

Na skupštini su uz radno predsjedništvo, veći broj članica kluba, predsjednika Danka Justića bili prisutni i uvaženi gosti gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog Vijeća Josip Miletić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Matek, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus, predsjednik županijskog odbojkaškog saveza Andrija Vučković i glavni tajnik športske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković.

 

Izvješća o radu kluba iznijeli su trener seniorske ekipe Josip Bungić, trener mlađe kadetske ekipe Sebastijan Reljac i ispred škole odbojke izvješće je podnio Gabrijel Hmura.

Financijsko izvješće iz 2014. godine kao i plan za 2015. godinu iznio je tajnik kluba Damir Kašuba, a izvješće Nadzornog odbora iznio je Franjo Vladika.

zok2a

Izvješće o radu iznio je predsjednik kluba Danko Justić koji je naglasio kako klub u ovoj godini obilježava svoju desetu obljetnicu postojanja i rada. „Koristim prigodu čestitati svim članicama i članovima kluba ovaj, za nas, vrijedni jubilej - posebice onim ljudima koji su 2005. godine u ovoj Vijećnici osnivali klub i u njemu proveli igrajući ili radeći (volontirajući) određeno vrijeme. Uprava kluba, na čijem se čelu nalazim od lipnja prošle godine, samo je nastavila djelovati i voditi klub dobro utabanim putem uz neke sitne preinake i modifikacije koje smo uveli, nakon lagane destabilizacije u kojoj se klub našao. Svih ovih 10 godina ŽOK Našice nosio je zavidnu titulu jednog od najbolje ustrojenih i organiziranih sportskih kolektiva u našem gradu, a s obzirom da je jedini koji okuplja isključivo žensku populaciju, dodatno je dobivao na značaju svih ovih godina.“

zok4aU nastavku skupštine predsjednik Justić je rekao kako su u klubu postavljeni određeni prioritete.  „Klub je živa stvar i traži određeni angažman – uglavnom treba reći da je sve to funkcioniralo vrlo dobro, naravno puno bolje nakon određenog vremena kada smo se svi skupa uhodali. Kao što rekoh, postavili smo određene prioritete, prije svega se to odnosi na rad s najmlađim kategorijama, koji smo odlučili pojačati stručnim kadrom, pa smo uz Anu Zupčić dugogodišnju igračicu i voditeljicu naše Škole odbojke, koja okuplja gotovo 40-oro djece u dobi od 9 do11 godina,  u rad uključili i profesoricu kineziologije Sandru Tolj te više fizioterapeute Gabrijela Hmuru i Tomislava Stošića, što se pokazalo punim pogotkom. Osim što se rade elementi odbojkaške igre i tehnike, s djecom se od prvog dana dolaska u klub radi na pravilnom trčanju i hodanju, pravilnom držanju i padanju kao  i razne druge koordinacijske  vježbe, o čemu će nešto više reći oni sami. Trener Sebastijan Reljac, koji od ove sezone radi s kadetskom i mlađom kadetskom ekipom, prošle je godine pohađao stručni trenerski seminar te stekao potrebnu licencu, a uz njega s kadetkinjama, ali prije svega seniorskom ekipom radi trener Josip Bungić iz Valpova, kojega smo doveli na početku sezone kako bi uz rad sa seniorkama, koordinirao i rad s mlađim uzrastima. Odlučili smo se natjecati u Trećoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi ( Slavonska liga) sa seniorskom ekipom te s mlađim kadetkinjama i kadetkinjama igrati.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/4mjesec/11/v1{/gallery}

Uz to Danko Justić je rekao kako nije čudno što su u ovoj godini rezultati loši jer su igračice mahom mlade, nakon odlaska velikog broja igračica zbog daljnjeg školovanja, pa je i sam rezultat stavljen u drugi plan.

„Rezultati su poprilično loši, no oni su  nešto što smo odmah na početku stavili u drugi plan u ovoj godini  ono što nas posebno veseli jest činjenica da igraju sve domaće igračice, no o tome će nešto više reći treneri. Treniramo sve dane u tjednu u dvije dvorane – SŠ I. Kršnjavog i u OŠ K. Tomislava gdje se u terminima odrađuju treninzi na sva tri terena, što stvara zaista krasnu sliku kada možete vidjeti gotovo 40-ak djevojaka koje treniraju u isto vrijeme a to je zapravo najveće blago i potencijal ovog kluba. Uz pomoć sredstava županijske Sportske zajednice, nabavljeno je tridesetak novih lopti i nešto ostale opreme na čemu smo izuzetno zahvalni posebno gospodinu Dubravku Ižakoviću, a također treba zahvaliti i našoj Sportskoj zajednici i predsjedniku Josipu Pavlusu koji su nas nominirali za ova sredstva i ona su utrošena na pravi način. Klub se osim vlastitih sredstava od članarine financira iz redovitih sredstva Sportske zajednice koja su osigurana u gradskom proračunu kroz Program javnih potreba u sportu pa bih ovom prilikom posebno zahvalio Sportskoj zajednici i Josipu Pavlusu osobno, koji od prvog dana ima veliki senzibilitet prema našem klubu ali i ženskom sportu uopće. Naravno, Gradu Našicama odnosno gradonačelniku Krešimiru Žagaru koji također ima razumijevanja za nas i jer su njegova vrata za nas uvijek otvorena. Zahvaljujem se i Gradskom vijeću i predsjedniku gosp. Josipu Miletiću, koji je i sam na čelu sportskog kluba pa vrlo dobro razumije našu problematiku. Zahvala i Vijeću Mjesnog odbora grada Našice, koji je također imao sluha za naš rad, pa se iskreno nadamo da će tako biti i ubuduće. Koristim prigodu zahvaliti se i našem matičnom savezu – odbojkaškom savezu Osječko baranjske županije, predsjedniku Andriji Vučkoviću i našem tajniku Dušku Živkoviću jer i sa njima imamo odličnu suradnju.  Hvala također i dr. Hrvoju Šimiću na liječničkoj potpori, ali i onoj moralnoj i savjetodavnoj. Za kraj bih se zahvalio i donatorima Osječkoj pivovara,  DVD-u Našice, gospodinu Ivica Valenčak, Pec trgovine i pekara Markovac Našički, Udruga zagoraca Kaj, Udruga fizioterapeut i neka se ne naljuti netko ako sam ga izostavio.    

 

Pod zadnjom točkom svim članovima kluba i svim prisutnima obratili su se i uvaženi gosti gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog Vijeća Josip Miletić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Matek, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus, predsjednik županijskog odbojkaškog saveza Andrija Vučković i glavni tajnik športske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković. Među ostalim svi su naglasili kako im je drago za to što se ovaj klub razvija iz dana u dan i što je, iako oslabljen, obnovljen mladim snagama novih odbojkašica. Nitko od navedenih nije prigovorio na slabije rezultate jer posve razumiju problematiku promjene generacije, ali ono što je bitno da se ženski sport i dalje promovira na visokom nivou.

 

Na kraju ove skupštine predsjednik Danko Justić i dopredsjednik Bernard Vulić su podijelili zahvalnice svima onima koji su doprinijeli da ovaj klub funkcionira i da se može pohvaliti ovakvim velikim odazivom mladih sportašica iz Grada Našica i okolice. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/4mjesec/11/v2{/gallery}

zok3a

ŠKOLA ODBOJKE

Rad škole odbojke se temelji na radu s najmlađim članicama ženskog odbojkaškog kluba, dakle s djevojčicama od 3 do 5 razreda osnovne škole u rasponu od 8 do 11 godina. Trenutačno u pogonu imamo 33 djevojčice, a treniramo dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 19,30-21,00 h  u dvorani Srednje škole I. Kršnjavoga.         

 Zaduženi za rad s njima su treneri: Ana Zupčić i Sandra Tolj, te fizioterapeuti Gabrijel Hmura i Tomislav Stošić, koji uskaču kao zamjene kad je jedna od trenerica spriječena, zbog posla, prisustvovati na treningu.

Škola odbojka dosad je bila podijeljena u dvije grupe tokom rada na treningu, na djevojčice koja se već duže vrijeme nalaze u pogonu kluba i  koje su već stekle neke osnove rada s loptom,  te na djevojčice upisane prethodne godine, kojima je sav naš rad novitet.  Od ove godine odlučili smo se raditi samo s jednom grupom-  novoupisanim djevojčicama, zbog velikog broja upisanih polaznica i skučenost prostora.

 

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

Cilj godišnjeg plana i programa rada škole odbojke je da se putem organiziranog nastavno –trenažnog procesa doprinese pravilnom fizičkom i intelektualnom razvoju djece, kao i njihovih individualnih sposobnosti potrebnih za formiranje kvalitetnih odbojkaša.

U planu i programu rada škole odbojke dominiraju elementi obučavanja osnovnih odigravanja u odbojci: tehnika vršnog i podlaktičnog odbijanja, tehnika smeča, bloka, servisa, učenje odbojkaških stavova, kretanje u terenu, ali i elementarne i odbojkaške igrice.

 

OSNOVNI ZADACI RADA

 -Pravilno djelovanje na fizički razvoj djece,

-Razvijanje konkretnih navika (hodanje, trčanje, skokovi i bacanja ) u različitim uvjetima,

-Kretna svojstva se  trebaju razvijati u skladu sa motoričkim sposobnostima djece ovog uzrasta,

-Fizička priprema je usmjerena na razvoj svih motoričkih svojstava. S obzirom da se zna, da period ubrzanog rasta i razvoja motoričkih svojstava (drugi senzitivni period) upravo počinje u ovom periodu moramo usmjeriti punu pažnju na njihov razvoj.

Što se tiče gimnastike, ona je neophodna u ovom periodu, a treba vježbati kolut naprijed, kolut nazad, povaljke na obe strane, premet strance, svijeća….

Štafetne igre, kao i elementarne igre natjecateljskog karaktera trebaju imati značajno mjesto u trenažnom procesu.

Znači, osnovni posao pogona škole odbojke je da uvježbamo igračice za daljnje kategorije.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.