bon2017 12

rukomet1a

Za nešto više od 24 sata rukometaši Nexea i Balatonfuredija započet će utakmicu 5.kola D skupine EHF Kupa. Nakon ovog dvoboja, kao i onog Eskilstune i Melsungena u Švedskoj, puno će toga biti jasnije. Melsungen će biti broj jedan, a eventualni drugi putnik biti ćemo ili mi ili Šveđani. Može i Balatonfuredi do drugoga mjesta, ali to je već znanstvena fantastika. Kažem eventualni drugi putnik jer ako Fuchse bude prvi u svojoj skupini onda će najlošiji drugi ipak završiti natjecanje. Berlinske su Lisice domaćini završnog turnira pa bi u tom slučaju preskočili četvrtfinale. Do konačne su odluke ostala još dva kola u svim skupinama.

Već smo spomenuli, nas sutra (subota, 19.00) u našičkoj športskoj dvorani očekuje ogled s mađarskim Balatonfuredijem.
Navijački će šator ponovno biti Vama na usluzi od 17.30. U poluvremenu utakmice očekuje nas nastup plesne skupine Shine te bogate nagradne igre. Naravno, s nama će biti i Našičke mažoretkinje. Ne zaboravite na klupsku suvenirnicu. Šalovi, kape, upaljači, privjesci, magneti, zastavice i još puno toga.
Eto, toliko. I još malo najave. Igračke i trenerske.   
Svoja razmišljanja, želje i pozdrave s javnosti su podijelili Can Çelebi…

Can, dvije su nam utakmice još ostale u skupini EHF Kupa, prva je sutra u Našicama protiv Balatonfuredija…
Da, sutra je utakmica u kojoj nas zanima samo pobjeda. Jednostavno moramo pobijediti! Igramo u Našicama, pred našim navijačima i tu smo favoriti. Od prve sekunde trebamo nametnuti naš tempo i način igre te učiniti sve kako bismo došli do novih bodova. Pripremamo se za tu utakmicu, krećemo od nule i ne razmišljamo o onih +12 iz prvoga kola. Očekuje nas još jedna teška utakmica jer su Mađari sigurno jači nego prije. Skupina je izjednačena, svako može iznenaditi i moramo biti oprezni.

Podrška navijača biti će ključna…
Naravno, bez navijača nema ničega. Prekrasan je osjećaj igrati doma, svi smo presretni što smo se vratili u Našice. Podrška koju imamo daje nam dodatnu snagu u teškim trenutcima. Mislim kako smo postigli poseban sklad s navijačima. To zajedništvo je rezultiralo velikim uspjesima ove sezone. Hvala svima na podršci koju smo imali protiv Vojvodine, Melsungena, Eskilstune i Metalurga. Sutra je novi dan i novo dokazivanje. Sutra nam treba maksimalna podrška, treba nam vjetar i huk s tribina na putu do pobjede.

…i Zdenko Kordi.

Zdenko, slijedeća u nizu teških i odlučujućih utakmica dolazi već sutra. Možda posljednja europska ove sezone u Našicama, a možda i ne…
Da…Leti vrijeme, lete utakmice. Ritam je stvarno žestok i potrebna nam je brzinska prilagodba. Ovo iskustvo moramo iskoristiti za bržu i bolju koncentraciju s utakmice na utakmicu. Fokus mora biti na svaku pojedinačnu utakmicu i svi bi trebali iz svake utakmice izvući ono dobro i to ponavljati što češće. Ekipe u skupini su podjednake, svaka je utakmica nova. Malo odskače tek Melsungen. Sutra nas očekuje dvoboj s Balatonfuredijem. U prvome smo kolu odigrali našu najbolju utakmicu, a oni svoju možda i najlošiju. Tu prvu utakmicu u potpunosti treba izbaciti iz glave jer nas sutra čeka nešto sasvim drugačije.

Imperativa nije bilo, ali nam se sada ukazala prilika za četvrtfinalom…
Odlično pitanje. Možda i pitanje ovoga dijela sezone. Velika je razlika između opterećenja rezultatom i igre u kojoj nema takvih pritisaka. Krenuli smo s ambicijom dokazivanja i to je bolja varijanta nego rezultatski presing. Kada je to postalo opterećenje onda su počeli problemi. No, i to nam je novi izazov s kojim se treba naučiti nositi. Mi idemo u svakoj utakmici na pobjedu, ali treba se naučiti ponašati u situaciji kada pobijediš ili izgubiš ili igraš neriješeno. Previše emocija u bilo kojoj situaciji može stvoriti problem.

Osmi će igrač i sutra biti uz svoje rukometaše…
Naši igrači imaju veliki motiv i želju odigrati što bolje i ljepše posebno pred svojim navijačima. Koji put ta želja preraste u grč pa stvari ne izgledaju lijepo. Treba i za to imati razumijevanja. Kemija između igrača i navijača je odlična, želio bih neka bude i još bolja ako je to moguće. Naši se igrači trebaju opustiti i igrati rukomet kako bi svi zajedno u tome uživali, svi smo to zaslužili. Vjerujem kako će naša divna publika i sutra biti naš osmi igrač.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.