bon2017 12

kordi1

Očekujem odličnu utakmicu

Za uvod tek kratki podsjetnik, iako već sve sigurno znate. Sutra je derbi, sutra u Našicama igraju Nexe i PPD Zagreb, dvije najbolje momčadi Hrvatske. Utakmica počinje u 19 sati. Rukometni klub Nexe i ovom će prilikom počastiti svoje vjerne navijače u navijačkom šatoru koji vrata otvara sat prije utakmice. Gromovi će u prijepodnevnim satima biti na našičkom Auto salonu, družiti se s navijačima, neke i počastiti ulaznicom.

 

Pred sutrašnji derbi Nexea i PPD Zagreba razgovarali smo i profesorom Zdenkom Kordijem, trenerom našičkih rukometaša.

Utakmica protiv Zagreba jedna je u nizu u doigravanju za prvaka, ali ipak posebna. Moramo tako razmišljati, ritam nam donosi utakmicu po utakmicu. Zagreb sam po sebi izaziva maksimalnu pozornost kako ekipe tako i javnosti. Prije svega se nadam kako će na utakmicu doći puno naših navijača i ljubitelja rukometa. I ne samo doći na utakmicu nego i pozdraviti naše igrače, ali i igrače PPD Zagreba koji su ove godine napravili izvanredan rezultat u Ligi prvaka. Također i pozdraviti sve reprezentativce Hrvatske koji igraju u Zagrebu. Nadam se kako ćemo mi odigrati utakmicu na dobrom nivou i kako će svi koji dođu uživati u kvalitetnom rukometu.

 

Nepoznanica sigurno nema. Uz jednu prijateljsku, ovo nam je četvrta službena utakmica ove sezone. Prvu smo bili jako daleko, ali smo u slijedećima pokazali kako bez obzira na snagu Zagreba s njima možemo igrati…

Nije kurtoazija reći kako je Zagreb favorit. To je činjenica. Krajnji rezultat utakmice ovisi o tome u kojoj je fazi Zagreb. Kada su oni između nekih utakmica Lige prvaka, kada im je koncentracija na nekom drugom protivniku, onda se ipak drugačije može igrati s njima nego kada su u potpunosti koncentrirani na aktualnog protivnika. Imaju oni svoje faze, imamo ih i mi. Zagreb je svima veliki motiv i zaslužuje maksimalan pristup.

 

Možda malo čudno zvuči, ali i ova će nam utakmica poslužiti u pripremama za ono što nas tek očekuje

Da, tako bi trebalo biti. Iako se to tako nije pokazalo do sada kroz ligu. Bilo je za očekivati kako će utakmice protiv jakih protivnika nama donijeti dodatnu prednost za slijedeće izazove. No, zbog velike psihoze to se i nije pokazalo kao neka prednost.

 

Dosadašnji tijek lige za prvaka…

Proteklih je godina u principu postojala jedna ekipa koja je napadala naše drugo mjesto. I te su se ekipe mijenjale. Doigravanje je uvijek bilo neizvjesno. Ove je godine to sve na još višem nivou jer su ove godine svi klubovi na visokom nivou. Psihoza doigravanja stvorila je dodatnu neizvjesnost. Svaka momčad iz ovih šest može sa svakime odigrati neizvjesnu utakmicu i puno je stvari na utakmicama otvoreno do kraja.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.