nexe1

Razloga za optimizam itekako ima !

Rukometaši Nexea od sutra igraju u svojoj dvorani Kralja Tomislava koja je spremna za 2500 gledatelja. Nakon vrlo dobrih igara, koje su prikazivali u pripremnom razdoblju na dva jaka turnira(Kanjiža,Novi Sad) te, mogli bismo reći, još boljih u tri kola Seha lige za očekivati je da će biti lijepo popunjena. Našičani, a i svi ljubitelji rukometa šire okolice, vole rukomet i do sada su to nebrojeno puta pokazali. Očekuje se da će se to dogoditi i u sutrašnjem srazu sa slovačkim Tatranom. O kakvoj ekipi se radi manje-više sve se zna. I sam pristup njihovog generalnog menadžera Branka Benka na presici pokazao je s koliko optimizma, pomalo i uvjerenosti, ulaze u današnju utakmicu.


Prije svega pozdravljam prisutne i ispričavam našeg trenera (Rastislav Trtig) koji je malo prehlađen i nije mogao doći. Došli smo direktno s utakmice kod HMK Sale, gdje smo jučer igrali domaće prvenstvo. Odmah po završetku krenuli smo u Našice. Sutrašnja utakmica je dio zgusnutog rasporeda koji imamo, odmah po završetku putujemo u Prešov gdje nas u nedjelju čeka nova utakmica.

Kakva je atmosfera u ekipi i koliko poznate današnjeg suparnika?
Za sada je sve u redu, igrači se osjećaju potpuno opušteni. Došli smo bez lijevih vanjskih Radek i Pogany , koji se oporavljaju od operacije a od kojih očekujemo da nam se za dva/tri tjedna priključe. Što reći o Nexeu? Vidjeli smo koliko je dobro igrao u Zagrebu, pobijedio u Novom Sadu a u Skopju ponovio dobru igru s Vardarom. Nastupit ćemo s puno respekta, vjerujem u našu dobru igru i osvajanju tri boda – samouvjereno je poručio menadžer Tatrana.

Prinova u redovima Tatrana, naše gore list desni vanjski Ivan Ivković, koji je ponikao u Trogiru, istaknuo je da je njihovo da igraju i tako će se postaviti.
Prije svega imamo dobrog trenera, trenirali smo dobro i igramo dobro. Vidi se to po rezultatima domaćeg prvenstva i Seha ligi. Za Nexe znamo koliko je to dobra ekipa i igraju na domaćem parketu. Mi ćemo dati sto posto i kako se kaže „ići na glavu“. Ova liga je jedna od jačih svjetskih liga i što reći za momka(208cm) od dvadeset jedne godine koliko imam. Osjećam se izvrsno i moje je veliko zadovoljstvo biti u ovakvom krugu – skroman je Ivković.
nexe2

Našički strateg Zdenko Kordi s dosta opreza govorio je o sutrašnjoj utakmici s Tatranom. Iako, s obzirom na igre koje pružaju njegovi igrači, ima razloga za optimizam.
S obzirom da, do sada, nismo imali priliku igranja na domaćoj podlozi ova će utakmica puno toga reći. U uvodu mogu napomenuti kako smo bili na dva vrlo jaka turnira i igrali s ekipama lige šampiona, svi iznad našeg ranga. Danas je tu Tatran, ekipa koja od prvog dana Seha lige ima najveći status, ekipa koja je skup slovačkih reprezentativaca koja traži mjesto u ligi šampiona. Oni iz godine u godinu sazrijevaju, vrlo planski, precizno i studiozno. Primjer kakav treba biti.

Vaše stanje u ekipi, prva domaća utakmica?
Prije svega moram reći kako nam nedostaje Sakić, koji bi se za petnaestak dana mogao uključiti u rad. Malih problema imao je Sokolić(nije igrao u Novom Sadu i Skopju).Bez obzira na to igrat ćemo svoju igru koja nas je u prva tri kola krasila. Pred nama je prva utakmica pred svojim navijačima, koje i ovom prigodom pozivam da dođu u što većem broju.
Želio bi da mojim igračima to bude poticaj i kako se kaže „dobar vjetar u leđa“. Očekujem dobru utakmicu – rekao je Kordi.

Josip Božić Pavleti, od kojeg se očekuju brzi prodori po desnoj strani, rekao je kako je trener sve rekao i da se ne bi miješao u taktiku.
Za Tatran znamo koliko su jaki. Iako se moramo podsjetiti da smo prošle godine bili vrlo blizu. Budemo li dobro igrali kao što to radimo u zadnje vrijeme možemo tražiti nove bodove i našu pobjedu. Prva tri kola igrali smo jako dobro a to očekujem i danas – razmišlja Božić-Pavletić.

Utakmica Nexe – Tatran igra se u 19,00 sati, sude je Nenad Nikolić i Dušan Stojković(Srbija). Delegat je Marjan Nachevski(Makedonija).

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment