banner izzy2016

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2015/1mjesec/24/v1 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

vocari1a

Kao i zadnjih nekoliko godina prije članovi udruge Voćara i vinogradara Našice ovu tekuću godinu započeli su vrlo lijepom tradicijom okupljanja na privatnom posjedu Resler. Uz koju čašicu domaće rakije, vina ili koji zalogaj kobasica i prasetine ova mnogobrojna udruga tako je i ove godine proslavila dan svetog Vinka. Udruga Voćara i vinogradara Našice danas broji oko 140 –tak članova što je u samo godinu dana povećanje za nekih 30 novih članova. U Udrugu se svakodnevno javljaju novi članovi i to ne samo iz Našica i našičkog kraja već i iz Creta, Đakovačkih Selaca, Donjeg Miholjca, Osijeka i drugih mjesta diljem Slavonije. Očito je da je ova udruga prepoznata kao mjesto gdje se može naučiti puno stvari o uzgoju voća i vinograda te o pravljenju vrlo kvalitetnih vina.

vocari3a„Iako nije jubilarna godina, ovo nam je već jedanaesti put da godinu započinjemo u ugodnom društvu na privatnom posjedu Resler te kako bi proslavili dan svetog Vinka. U narodu je običaj da se na taj dan, točnije nakon toga dana započinju poljoprivredni radovi i radovi u vinogradima. Iako snijega nema, vrlo je važno da su trenutno niže temperature kako vegetacija ne bi krenula ranije nego što je to normalno. Nažalost prošla godina je bila vrlo loša što su osjetili i medari koji su imali veliki podbačaj u proizvodnji meda. Nažalost to je sve povezano i sa nama jer ukoliko nema dobrog oprašivanja i paše nema niti dobrog uzgoja voća jer nema dobre ni oplodnje. Nažalost to je bilo zbog vrlo lošeg vremena u prošloj godini pa se sve to odrazilo i na kvaliteti grožđa a samim time i kvalitetu vina. U takvim uvjetima trebalo je biti stvarno pravi umjetnik te se trebalo upotrijebiti sve svoje znanje i umijeće u podrumu kako bi se donekle izvukla situacija te da se i u takvim uvjetima napravi korektno vino. Iako je rano za prognozirati, ali s obzirom da je prošla godina bila izrazito loša naravno da se nadamo da će ova biti bolja. Svaka godina je drugačija, ali ova prošla je bolje da se što prije zaboravi i da se ne ponovi nikada više. „ – rekao je Darko Cerovski, predsjednik udruge Voćara i vinogradara Našice.

vocari2a

Jedan od gostiju  na ovoj lijepoj tradiciji bio je i gradonačelnik Krešimir Žagar te je za ovu priliku rekao nekoliko riječi.

„Ovo druženje je lijepa tradicija u kojoj članovi udruge Voćara i vinogradara Našice proslavljaju Dan svetog Vinka i razmjenjuju iskustva te pričaju o planovima koji su pred njima u ovoj godini. Ova udruga je stvarno bogata i sadržajna te puna vrijednih članova koji osmišljavaju na koji način povećati urod u svojim voćnjacima i vinogradima te kako podijeliti svoje iskustvo sa drugim članovima. Iako su danas vremenski uvjeti malo lošiji, ovo okupljanje je samo pokazatelj da članovima nije ništa teško te da će ova godina biti bolja od prethodne. U organizacijskom pogledu udruga je radila stvarno savršeno, ali nažalost ta 2014. godina ih nije mazila jer su uvjeti bili izrazito nepovoljni. Uz članove ove udruge, niti pčelari nisu dobro prošli i meda je znatno manje od prethodnih godina. Zbog toga prošlu godinu je najbolje što prije zaboraviti i dobro se pripremiti za ovu 2015.u kojoj se svi nadamo da će biti bolja sa više prinosa od grožđa, voća, ali i meda .“

 

Za kraj možemo najaviti kako su za sljedeći tjedan u prostorijama gradske vijećnice grada Našica u ponedjeljak, utorak i srijedu (26.-28.01.2015.) najavljeni tečajevi o korištenju pesticida. Kako nam je rekao predsjednik udruge Darko Cerovski očekuje se veliki broj osoba koji žele završiti ovaj iznimno važan tečaj jer će on biti neophodan u nabavci pesticida. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/1mjesec/24/v1{/gallery}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.