banner izzy2016

medari3

U subotu je u Našicama na trgu Franje Tuđmana u povodu proslave Dana Grada Našica u organizaciji Pčelarske udruge "Pčela" Našice održan 9. "Medni sajam".

Na sajmu su predstavljeni proizvodi od pčela i na bazi meda. Sajam su posjetili brojni sugrađani, a među njima i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

medari2

Nešto više o sajmu i Pčelarskoj udruzi pčela rekao je predsjednik udruge Željko Špoljarić.

"Danas je 9. medni sajam i na njemu je deset štandova, točnije deset pčelara izlaže svoje proizvode od pčela i na bazi meda. Ove godine možemo izraziti zadovoljstvo za razliku od prošlih godina jer smo unazad tri godine prošli dosta loše. Ova godina se naime pokazala solidna i možemo biti zbog toga vrlo zadovoljni. Ovakvim mednim sajmovima želimo predstaviti našu udruga građanima i svima koji se trenutno nalaze u gradu pa vjerujemo da će svatko naći nešto za sebe." - rekao je gospodin Špoljarić koji je također rekao nekoliko riječi o pčelarstvu općenitije i što su im sve planovi u budućem razdoblju.

medari1

"U udruzi se držimo dogovora o držanju 900 gramskog pakovanja i to po cijeni od 40 kuna, što smatramo kako je korektna cijena. Ima i onih koji prodaju i jeftinije, jer vjeruje kako će bolje proći, ali mi se držimo dogovorene cijene i na taj način smo svi zadovoljniji. Moram naglasiti kako se samo od pčelarstva baš i nemože živjeti, tako da se u našoj udruzi nalazi 99% ljudi kojima je to samo način na koji popravlja svoj kućni budžet. Ove godine smo vrlo solidno prošli s repicom, pa tako i s proljetnim medom. Bagrem nam se pokazao također vrlo dobar, sada nam predstoji razdoblje neizvjesnosti, ali vjerujemo ipak u pozitivne količine. Udruga trenutno broji oko sto članova, a također uvijek nam je želja privući i neregistrirane pčelare kako bi znali s čime raspolažemo, gdje se tko nalazi i na koji način da sprečavamo bolesti koje danas nisu rijetkost. Nažalost, došlo je vrijeme da pčele više ne mogu preživjeti bez pomoći čovjeka. - rekao je među ostalim predsjednik udruge Pčelarske udruge "Pčela" Našice Željko Špoljarić.

 

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.