banner izzy2016

karavana27_3_1a

“Karavana za život – bikeri na cesti” projekt je kojeg je pokrenula grupa zaljubljenika u vožnju na dva kotača potaknutih sve učestalijim stradavanjem svojih istomišljenika. Ova inicijativa vrlo brzo pronašla je svoju podršku, kako javnosti, tako i svih državnih institucija čija je suglasnost bila potrebna za pokretanje realizacije Karavane.

Karavana je zamišljena kao susret svih motociklista Hrvatske; članovi svih moto klubova, neovisni zaljubljenici u dva kotača, vlasnici mopeda i svi koji se osjećaju kao dio populacije koja je jedna od najugroženijih u prometu, okupljeni na jednom mjestu u isto vrijeme.

karavana27_3_2aGlavni cilj Karavane je masovnim okupljanjem probuditi svijest javnosti o brojnosti motocikala na cesti, ali i o brojnosti poginulih motociklista u prometu. Promoviranje sigurne vožnje, edukacija motociklista, ali i skretanje pozornosti na činjenicu da u velikom broju slučajeva motociklisti stradaju zbog nepažnje ostalih sudionika u prometu.

Karavana će imati ukupno 7 dionica koje će motocikliste iz svih krajeva Hrvatske dovesti u Karlovac, 05. svibnja 2012. u 14:55 sati. Svaki “krak” Karavane detaljno je razrađen kako bi viđenost masovne kolone bila što veća i bliža ciljanom profilu javnosti. Jedan krak Karavane nalazi se i u Slavoniji kojoj je polazak iz osijeka i Županje. Slavonski  bikeri bi se prema planu trebali okupiti u Osijeku  između ok 6 sati ujutro. Nakon okupljanja  svi zajedno kreću cestom Osijek-Našice-Slatina-Virovitica-Daruvar-Kutina-karlovac dok bi drugi Slavonski krak okupljanje ima u Županji odakle kreču rutom Županja-Sl.Brod-Požega-Pakrac-Kutina-Karlovac.

U Karlovcu, na prostoru ŠRC-a Korana, za okupljene sudionike Karavane organizirat će se edukativni program u suradnji s policijskom upravom, snimanje milenijske fotografije s jasnom porukom Karavane, prigodni zabavni program uz ugostiteljsku ponudu i smještaj te popratni sadržaji.

karavana27_3_3a

Svi koji žele biti dio Karavane, sve potrebne informacije mogu pronaći na Facebook stranicama, forumu Motoscena ili direktnim kontaktiranjem koordinatora za određenu dionicu Karavane u regiji.

Team Karavane za život ima za cilj pokrenuti tradiciju godišnjeg okupljanja i borbe za ravnopravnost u prometu, za život, kako navodi Županijski voditelj Karavane Vrselja Božidar.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.