reklamavelika2015a

dora pejacevic nasice upisi

Obveznici polaska u osnovnu školu, za školsku 2016/2017. godinu, su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010. godine. Predprijave školskih obveznika  zaprimat ćemo od 1. veljače do 15. veljače 2016. godine, telefonskim pozivom  

svakim radnim danom od 7.oo-15.oo sati na broj telefona 613-357 (tajništvo škole)

Nakon prijave, roditeljima će na vrijeme biti dostavljen pismeni poziv na kućnu adresu za liječnički pregled i testiranje u školi po unaprijed određenim terminima kojima se trebate prilagoditi.

Važno!

1.)  Zahtjev za prijevremeni upis djeteta u prvi razred (za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik) roditelj podnosi Uredu državne uprave Zahtjev (Obrazac 6) najkasnije do 31. ožujka 2016. godine.  Po uredno podnesenom zahtjevu Ured će dijete uvrstiti na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području.

2.) Odgoda upisa u 1. razred – Stručno povjerenstvo škole, nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, može predložit Uredu državne uprave ili nadležnoj ispostavi odgodu upisa u 1. razred za jednu školsku godinu (Obrazac 4a) ali isključivo iz opravdanih razloga (Članak 9. stavak 2. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ broj 67/14)

3.) Za upis djeteta u prvi razred u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, roditelj zahtjev podnosi školi u koju želi upisati dijete, a ravnatelj nakon odluke o prihvaćanju molbe to potvrđuje na obrascu zahtjeva. No dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole kojoj pripada prema mjestu stanovanja. Upis u drugo upisno područje moguće je samo ako ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje.

4.) Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno, a čiji su roditelji stekli pravo na status njegovatelja, odnosno dijete koje s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan obitelji ili pravo na pomoć i njegu u kući. Zahtjev za prijevremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, roditelj podnosi Uredu državne uprave ili nadležnoj ispostavi (Obrazac 6)

Navedeni obrasci zahtjeva mogu se naći i na web stranici Ureda državne uprave www.udu-obz.hr, a bit će objavljeni i na web stranici naše škole. Roditelje, čija djeca imaju teže zdravstvene teškoće, molimo da prijavu izvrše što ranije, kako bi se na vrijeme obavile potrebne specijalističke pretrage radi utvrđivanja primjerenog programa školovanja.

Nakon provedenih testiranja i utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta (za koje ćete dobiti pisani poziv na kućnu adresu) bit će službeni upis djece 2016./2017. školske godine 14. i 15. lipnja (utorak, srijeda) 2016. godine.

 Našice, 28. siječnja 2015. godine    

Ravnateljica: Jasminka Falamić, prof. 

Pedagoginja: Lea Liović, mag. pedagogije

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.