banner izzy2016

Našice - Volonterski rad udruge „Fizioterapeut Našice“ sa djecom sa posebnim potrebama u Oš. Kralja Tomislava Našice.

Udruga „ Fizioterapeut Našice „ Započela je u 11.mjesecu 2012.godine volonterski „projekt“ u suradnji sa Osnovnoj školi Kralja Tomislava Našice.

Kako nam je rekao Gabrijel Hmura predsjednik udruge Fizioterapeut Našice "Svake srijede dolazimo na 2 školska sata i vježbamo sa djecom sa posebnim potrebama. Cilj svih aktivnosti koje provodimo s djecom je poticanje razvoja njihovih psihomotoričkih, socijalnih, emotivnih, intelektualnih, komunikacijskih i dr. sposobnosti, što je djeci izuzetno korisno. Provode ih naši fizioterapeuti u suradnji sa profesoricama, koji imaju višegodišnje iskustvo izravnog individualnog rada s djecom različitih vrsta i stupnja teškoća, neovisno o dobi djeteta, kroz  rad na poboljšanju svakodnevnih životnih aktivnosti djece. Osnovni principi načina provedbe su individualizirani pristup u planiranju aktivnosti za svako dijete posebno. Kratkoročni ciljevi primjereni pojedinom djetetu sukladno njegovim trenutnim mogućnostima."

Fizioterapeuti  iskustvom, stručnim preporukama i idejama pomažu roditeljima uklopiti aktivnosti poticanja svog djeteta u svakodnevni život obitelji. Udruga provodi još neke od programa za poboljšanje kvalitete života naših građana u našem gradu Našicama. Između ostalog su vježbe na lopti, vježbe u trudnoći- koje jedini u županiji nude besplatno kao što provode i mnoge akcije sa djecom.

"Sada smo se odlučili i za ovakav „projekt“ gdje smo se usmjerili na pomoć djeci sa posebnim potrebama, kojima izuzetno koristi rad sa fizioterapeutima. Cilj je osposobiti djecu da mogu samostalno obavljati aktivnosti svakodnevnog života, te na taj način olakšati roditeljima, te omogućiti djeci da se što više brinu sami o sebi, da što manje ovise o pomoći drugih osoba, što i njima utječe na samopouzdanje. Ovaj rad se zasniva na dobroj volji naših vrijednih fizioterapeuta, koji odvajaju vrijeme unatoč svim obvezama u današnjem brzom tempu života. Nadamo se da će mnogi prepoznati naš rad te nam pomoći i podržati nas u našem radu. Volontiranje je dobrovoljna aktivnost pojedinca. usmjerena na dobrobit zajednice. Volontiranje, a posebice volontiranje u radu s djecom i mladima s  posebnim odgojno-obrazovnim potrebama iznimno je važan društveni resurs koji  u isto vrijeme luči mnoge pozitivne efekte u široj društvenoj zajednici.  Ovim putem se želim zahvalitiOsnovnoj školi . Kralja Tomislava Našice, posebno zaposlenicima, te ravnateljici Vlatki Zahirović, koji su nam omogućili suradnju te provođenje ovakvog „projekta“, naravno i vrijednim fizioterapeutima koji obavljaju posao profesionalno, te odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije a to su djeca kojima je potrebna naša pomoć." - rekao je za kraj Gabrijel Hmura,bacc.Physioth.,Bowen terapeut

Više o samoj udruzi i njihovom radu možete pronaći na web stranici www.fizioterapeutnasice.hr

{module Adsense 468x60 Slika}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.