reklamavelika2015a

fizio2a

Udruga „Fizioterapeut Našice kreće sa novim programom za zdravlje naših najmlađih sugrađana.

U današnje vrijeme, većina roditelja žali se da njihova djeca jedu nezdravu hranu i nemaju puno fizičkih aktivnosti. Pretilost je postala glavni problem među djecom. Međutim, osim djece, i roditelji su dužni svojoj djeci osigurati bolji način života koji uključuje visoku razinu fizičke aktivnosti, pod stručnim nadzorom fizioterapeuta.

To je imperativ za djecu, jer na taj način će djeca izbjeći da postanu žrtva „sjedećeg“ načina života. Fizička aktivnost pomoći će im da vode sretan i zdrav način života. Tjelesna aktivnost, ne samo da pomaže djeci da budu fizički zdravi, već im i jača samopouzdanje.

Još jedna prednost vježbi je činjenica da one poboljšavaju pamćenje i ocjene u školi. Zbog fizičkih aktivnosti djeca pokazuju više interesa u dodatne nastavne aktivnosti. Činjenica je da internet i video-igre imaju vrlo negativan utjecaj na djecu. Djeci su zbog toga smanjene fizičke aktivnosti i kod kuće i u školi. Zbog toga je neophodno da vi kao roditelj osigurate djeci pravilan fizički trening kao što je, na primjer, sport ili ples. Vježba je također jedna takva aktivnost koja će pomoći da povećate tjelesnu snagu vaše djece.

Ovdje su neke od dugoročnih prednosti vježbi za djecu:

  1. Izgrađuje imunološki sustav

Vježbanje pomaže u izgradnji jakog imunološkog sustava među djecom. Tijelo stječe sposobnost za borbu protiv bolesti. Vježbanjem poboljšava se sposobnost djece za obavljanje drugih sportova i zadataka. Aktivna uključenost u aerobik pomaže djeci da budu manje skloni prehladama i alergijama.

  1. Težina

Pretilost je jedan od glavnih problema s kojima se susreću djeca. Vježbanje je fizička aktivnost koja omogućuje djeci da održe svoju težinu pod kontrolom.

  1. Cirkulacija krvi

Vježbanje povećava protok krvi kroz tijelo. To omogućuje krvi da prenosi više kisika i hranjivih tvari u stanice tijela.

  1. Detoksikacija

Znoj i toksini izbacuju se iz tijela tijekom fizičke aktivnosti. Djeca koja vježbaju jača su od one koja to ne čine. Detoksikacija im pruža više energije, a na kraju povećava ukupnu snagu.

  1. Mentalno zdravlje

Svaka fizička aktivnost podiže raspoloženje bilo kojeg pojedinca. Vježbanje smanjuje količinu stresa, smanjuje depresiju i čuva djecu aktivnijim. Ona također poboljšava kvalitetu sna.

Vježbe se izvode pod vodstvom fizioterapeuta koji radi korekcije i određuje tempo kao i program vježbi. Fizioterapeut slaže program vježbi, educira dijete i roditelje, te ih upućuje kako vježbati moraju svakodnevno kod kuće.

Odlučili smo se za grupni oblik vježbanja jer je djeci zanimljivije i lakše vježbati, te su motivirani, kao da se natječu tko može bolje, na takav način ni ne razmišljaju previše da vježbaju jer se kroz igru i šalu odrađuju vježbe.

Danas jako malo se pridaje važnost prevenciji, te mi uz ovakve akcije i programe pokušavamo spriječiti nastanak mnogih zdravstvenih problema.

Sa programom krećemo u subotu 16.08 ( subota ) sa početkom u 11h, u sportsko rekreativnom centru Power Gym, I. Mažuranića 22.

BROJ MJESTA JE OGRANIĆEN – Sve prijave isključivo putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili mob: 095/520-9165.

Požurite i rezervirajte svome djetetu mjesto i omogućite mu vježbu i igru pod stručnim nadzorom.

Predsjednik udruge i voditelj programa:

Gabrijel Hmura,bacc.Physioth.,Bowen terapeut ( 095/520-9165 )

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.