reklamavelika2015a

vatrogasci1

U subotu je organizaciji DVD-a Našice i JVP Našice organiziran prvi Firefighting chalange day.

Osmišljen je kao okupljanje vatrogasaca iz cijele Hrvatske na zajedničko druženje, ali i provedbu taktičkih vježbi vatrogasaca.

Jedan od glavnih organizatora ovog vrlo važnog događaja za sve vatrogasce iz čitave regije bio je zapovjednik DVD Našice Saša Ljubljanović koji je ovom prilikom rekao:

vatrogasci2

"Okupili smo vatrogasce iz cijele Republike Hrvatske, većinom profesionalne vatrogasce zaposlene u javnim postrojbama na našem Firefighter challenge day prvi do sada. Nadamo se da će to postati tradicija koja će se iz godine u godinu povećavati. Sudjeluju vatrogasci iz 11 mjesta, od toga 4 javne vatrogasne postrojbe, a ostalo su dobrovoljna vatrogasna društva i to od Umaga, Karlovca, Zagreba Križevaca, Koprivnice, Virja, ukupno oko 30 vatrogasaca. Imamo pet radnih stanica s taktičkim vježbama s kojima se vatrogasci susreću skoro na svakim intervencijama. Vježbe su dosta zahtjevne i naporne i nadam se da će biti svi ljudi zadovoljni s ovim vježbama."

vatrogasci3

Nešto detaljnije o vježbama koje su vatrogasci prolazili rekao je predsjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

"Ovo je zamišljeno kao jedno druženje vatrogasaca iz cijele Hrvatske s našim prijateljima s kojima smo u jako dobrim odnosima. Također zamišljeno je i kao radni dan s pet radionica u kojima pokazujemo naše sposobnosti i vještine koje smo savladali u našim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama. Prva radionica se sastoji od rada na tehničkim intervencijama na unesrećenim vozilima gdje se oslobađa osoba koja je unesrećena. Druga radionica je jedan labirint gdje se vatrogasci moraju snalaziti u zadimljenom zatamnjenom prostoru u kojem ima i raznih prepreka. Treća radionica je savladavanje prepreka, simulacija ulaska i prolaska kroz ruševine. Četvrta radionica je simulacija zadimljenog prostora jer mi često moramo kad ulazimo u unutrašnjost objekta djelovati u prostoru ispunjenim dimom i iz tog prostora se vrši spašavanje unesrećene osobe. Peta radionica je rad na visinama jer često imamo situacije da se moramo penjati na neki kat u zgradi i spuštati se bilo radi spašavanja unesrećenih osoba ili nas samih."

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.