reklamavelika2015a

markac1

U dvorištu JVP-a i DVD-a Našice, umirovljeni general i počasni građanin Našica Mladen Markač i predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske Davorin Pavlović, donirali su čamac za spašavanje Gradu Našicama.

Čamcem za spašavanje u poplavama raspolagat će pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a osim na području grada Našica, moći će se koristiti i na području susjednih općina. Prema riječima predsjednika Uprave Centra za vozila Hrvatske Davorina Pavlovića, vrijednost doniranog vozila je 35.000 kuna.

markac2

Umirovljeni general i počasni građanin Našica Mladen Markač time je ispoštovao dogovor s našičkim gradonačelnikom Krešimirom Žagarom o donaciji čamaca za spašavanje, a koja je predložena nakon poplava koje su sredinom srpnja poharale velik dio naselja na području Našica, ali i okolice.  

"S obzirom na posljednje okolnosti u gradu Našicama, gdje je zbog oborinskih voda došlo do poplava, odlučili smo jedan čamac donirati Gradu Našicama, a koji ga je dao na uporabu profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima. Vodimo računa da pomognemo svakoj regiji, jer Centar za vozila Hrvatske u čijem je vlasništvu tvrtka koja proizvodi čamce za spašavanje, svake godine dio proizvodnje donira." – rekao je među ostalim general Markač te dodao kako mu je drago da je primopredaja ove donacije organizirana uoči obilježavanja 21. rujna, Dana pobjede nad agresorskom JNA u gradu Našicama. Umirovljeni general Mladen Markač pritom je naglasio hvale vrijedan angažman našičkih vatrogasnih postrojbi koje uspješno djeluju, unatoč zastarjelom vatrogasnom voznom parku. Markač je naglasio i kako je primopredaja ove donacije organizirana uoči obilježavanja 21. rujna, Dana pobjede nad agresorskom JNA u gradu Našicama.

Gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar izrazio je zadovoljstvo donacijom te kazao kako će čamac pomoći ne samo prilasku pogođenih područja bujičnim i poplavnim vodama, već i spašavanju imovine i života.

markac3

"Krajem srpnja čim smo počeli zbrajati štete od poplava koje su pogodile našički kraj i okolicu, javio nam se gospodin Markač kao počasni građanin Našica zabrinut za stanje u našem gradu. U ime Centra za vozila Hrvatske ponudio je mogućnost donacije čamca za spašavanje, kojeg si Grad sigurno ne bi mogao priuštiti. Izuzetno vrijedna donacija koji nije samo na ponos vatrogastva Našice, već vjerujem i Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije." – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Žagar.    

U ime našičkih vatrogasaca govorio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Saša Ljubljanović, kazavši kako je izuzetno zadovoljan donacijom jer je to trenutno jedini čamac za spašavanje u poplavama na našičkom području.

markac4

"Od velike koristi nam je ova donacija. Ne samo što će povećati sigurnost građana prilikom evakuiranja u poplavama, već i sigurnost samih vatrogasaca na terenu prilikom spašavanja u poplavama." – zaključio je zapovjednik JVP-a Našice Saša Ljubljanović.

Na primopredaji su, uz našičke vatrogasce i djelatnike Gradske uprave, nazočili  i zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice Zvonimir Ljubljanović te  predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević i Boris Banjan. 

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.