reklamavelika2015a

osposo1

Nakon što je proteklog mjeseca I. grupa vatrogasaca završila tečaj za zvanje “vatrogasac”, prošli tjedan i II. grupa završila je s tečajem te je tako VZ Našice dobila još 30-ak novih vatrogasaca.

Vatrogasna zajednica Našice, tako je od ove godine bogatija za 60-ak novih vatrogasaca. Predavanje se održavalo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Velimirovac, a vježbe u DVD-u Našice. I na ovom tečaju, predavači i instruktori su bili iz Javne vatrogasne postrojbe Našice.

osposo2

Predavanja su se sastojala od 34 sata teorijske nastave, a nakon toga i 40 sati praktičnog djela (vježbe). Novi vatrogasci tako su imali 7 vatrogasnih predmeta koje su trebali uspješno položiti i dobiti prolaznu ocjenu iz vježbi. Uspješno su prošli 30-ak vatrogasca i vatrogaskinja DVD-a Beznica Našička, Feričanci, Lila, Markovac Našički, Valenovac, Velimirovac, i Zoljan i tako stekli zvanje “vatrogasac”.

Za napomenuti je kako je u ovoj grupi prevladavao ženski rod, a koji je “rame uz rame” s kolegama odradio praktične vježbe, pa su samim time dobili pravo da mogu sudjelovati na intervencijama. Da su uopće mogli postati vatrogasac i doći do ovog stupnja te pristupiti ovom završnom tečaju, morali su imati barem 6 mjeseci staža, 18 godina starosti kao i liječničko uvjerenje da su psihofizički zdravi.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.