reklamavelika2015a

dvd

Danas je u Našicama na glavnom trgu ispred robne kuće i na velikom parkiralištu, a u organizaciji DVD Našice, a pokrovitelja Grada Našica i sponzora PIN trgovine i firme Vatropromet d.o.o. održano natjecanje vatrogasne djece i mladeži. Na ovom natjecanju okupio se veliki broj ekipa, njih 50-tak tako da je danas u Našicama bilo preko 500 djece i mladeži skupa sa njihovim voditeljima i obiteljima.

Nažalost, kiša se pobrinula da ne bude sve kako su naši vrijedni vatrogasci zamislili pa je tradicionalno postrojavanje preskočeno, kako bi djeca što manje kisnula te se je odmah krenulo sa natjecanjem.

Nekoliko riječi o KUP-u vatrogasne mladeži rekli su Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice, Zvonsko Ljubljanović zapovjednik DVD-a Našice i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

dvd2

„Danas smo održali 15. vatrogasni kup grada Našica za djecu i mladež.  Imamo prijavljeno 50 ekipa iz tri županije, a naravno najviše ih je iz naše. Grupe su podijeljene na 33 dječje ekipe i na 17 ekipa mladeži. Nažalost vrijeme nam je bilo loše, ali unatoč tome smo održali natjecanje kako smo i planirali. U zadnjim godinama imamo dosta problema u vatrogastvu zbog nedostatak mladih od 12 do 16 godina. Većina društava se muče sa okupljanjem većeg broja djece, ali svi se trudimo da skupimo određen broj djece te da oni prerastu u operativne vatrogasce.“  - rekao je Zvonko Ljubljanović.

„U ime vatrogasne zajednice mogu reći da mi je drago što DVD Našice 15. godinu za redom održava natjecanje vatrogasnog KUP-a grada Našica za djecu i mladež. Svake godine se puno ekipa okuplja iz različitih dijelova naše Hrvatske. Zadovoljan sam sa 50 prijavljenih ekipa ovog natjecanja, ali mi je žao što je ovo nepovoljno vrijeme pokvarilo ovakav lijepi. Nadam se i daljnjem uspješnom godišnjem održavanju vatrogasnog kupa djece i mladeži.“  - rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Par riječi o ovom tradicionalnom natjecanju rekao je i gradonačelnik Krešimir Žagar.

„Unazad dvije godine vatrogasni KUP grada Našica pomaknut je na lipanj u vrijeme Antunova, a inače se održavao u 9. mjesecu povodom Dana pobjede na tzv. JNA.  Šesti mjesec je vrijeme kada su djeca završili školsku godinu pa nam je želja da ih održimo još malo na okupu ovim KUP-om. Nažalost ove godine bez obzira na mjesec lipanj vrijeme nam nije išlo u susret, ali naši hrabri i odvažni vatrogasci ne pitaju za vrijeme  kada idu na svoje intervencije i kada su na svojim natjecanjima poput ovog. Naravno da bi nam svima sa dobrim i lijepim danom bilo ugodnije, ali unatoč kišovitim danom naša djeca i mladež su pokazali svoje vještine, znanje, brzinu i sposobnost, sve ono što su uvježbali sa svojim voditeljima. Naravno da je ovaj KUP održan zahvaljujući trudu DVD-u Našica organizatoru ovog sjajnog natjecanja koje želimo nastaviti podržavati i u budućnosti. Vjerujem kako će ova djeca i mladež postati  iskusni vatrogasci koji će brinuti o sigurnosti naše imovine i naših života ovdje u gradu i okolici. Hvala DVD-u Našice i svima koji su doveli svoje ekipe i pokazali svoju upornost, znanje i iskustvo.“  – rekao je među ostalim gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.