reklamavelika2015a

skupstina dvd nasice vatrogasci dora

Godišnju izvještajnu skupštinu, 128. po redu, održao je DVD Našice, a uz članove, nazočili su dužnosnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Vatrogasne zajednice Našice, Županije i Grada Našica te predstavnici  33 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije.

O aktivnostima u protekloj godini govorio je predsjednik Zvonimir Ljubljanović te napomenuo da DVD Našice  od ukupno 100 članova ima 44 operativna člana, 13 izvršnih, 25 pričuvnih, 12 članova podmlatka, 6 članova mladeži i 4 počasna člana. Društvo ima 34 vatrogasaca I klase, 23 dočasnika I klase, 15 časnika I klase, 3 viša vatrogasna časnika i 5 počasnih vatrogasnih časnika.

skupstina dvd nasice vatrogasci ljubljanovic

Predsjednik DVD-a Zvonimir Ljubljanović je nabrojio aktivnosti koje su članovi odradili na području intervencija, natjecanja i uređenja novoga vatrogasnoga doma. Ove godine imaju u planu izgraditi ''požarnu kuću'', objekt od posebnih kontejnera koji se sastoji od prizemlja i etaže na kojem će vatrogasci uvježbavati što efikasnije  djelovanje u požaru.

„Nakon što smo završili izgradnju 9-metarskog tornja za visinske vježbe započele su pripreme za izgradnju ''požarne kuće'' u suradnji sa županijskom Vatrogasnom zajednicom koju planiramo realizirati u ovoj godini. Prošle godine nastupili smo na raznim natjecanjima diljem Hrvatske. Tako smo na 20 natjecanja nastupili sa 32 ekipe. Ukupno su naše natjecateljske ekipe osvojile 9 prvih, 6 drugih i 1 treće mjesto. S jednom ekipom idemo ove godine na državno natjecanje. Tu smo podbacili jer smo uvijek išli sa tri ekipe, no nadamo se dobrom rezultatu“ - rekao je predsjednik Ljubljanović, koij je ujedno i naglasio da društvo odlično surađuje sa Osječko-baranjskom županijom, Gradom i Mjesnim odborom Našice. Izvrsna je suradnja i sa Gradskim društvom Crvenog križa,  Planinarskim društvom Krndija, Košarkaškim klubom Našice, Rukometnim klubom Nexe, Športsko-udičarskim društvom Šaran te osnovnim školama.

skupstina dvd nasice vatrogasci prostorije

U protekloj godini DVD zajedno s djelatnicima JVP Našice je imao 28 požarnu te 54 tehničkih intervencija sa 321 vatrogascem na intervencijama i 224 vatrogasaca u pripremi. U intervencijama posebno su se istaknuli vatrogasci Tomislav Ivić, Franjo Matasić mlađi i Viktor Lončarić, koji su i nagrađeni za svoj trud i zalaganje. 

skupstina dvd nasice vatrogasci izniman uspjeh

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling zahvalila je našičkim vatrogascima na uspješno odrađenim intervencijama i realizaciji zadaća koje se pred njih stavljaju.

„Osječko-baranjska županija je zahvalna svim vatrogascima, a posebno vama jer ste na području koje uvijek mora intervenirati kada su u pitanju poplave ili suše. Pomažete i društvima koja nemaju dovoljno ljudi i opreme. Želim naglasiti da će Županija i ove godine pomagati dobrovoljnim vatrogasnim društvima, naročito onima malima, u ruralnim prostorima u nabavci opreme.“ - rekla je među ostalim na skupštini pročelnica Wendling.

Najzaslužnijim članovima DVD-a podijeljena su priznanja. Tako su spomenicu za 10 godina članstva u DVD-u primili Filip Zavada, Ivan Ostrihon i Marin Šarić, a za 40 godina Mirko Mohila i Zlatko Marković. Počasnim vatrogasnim časnikom imenovani su Petar Jukica i Stevo Mohila.

Čestitke dobrovoljnim vatrogascima koji su primili priznanja za višegodišnje djelovanje u vatrogastvu uputio je gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

skupstina dvd nasice vatrogasci kresimir zagar

„Ugodno je i lijepo biti gradonačelnik grada u kojem djeluju uspješni i vrijedni vatrogasci. Hvala na svemu što činite. Čestitam dobitnicima spomenica i vatrogascima s najvećim brojem intervencija, jer iza toga stoji puno godina truda i zalaganja“ – istaknuo je gradonačelnik Žagar.

I predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić pohvalio je članove DVD-a. ''Nije mala stvar izaći na 28 požarnih i 54 tehničke intervencije te sudjelovati na raznim natjecanjima sa 32 ekipe. To mogu samo veliki i uspješni DVD-ovi. Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Našicama na izuzetnoj podršci vatrogascima'', rekao je predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić. Angažiranost našičkih vatrogasaca, na skupštini je pohvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Muževć, a posebno je istaknuo dobru sinergiju Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a koja četvrtu godinu funkcionira u Našicama i kojoj i dalje treba težiti. Mužević je zadovoljno rekao da će u Našicama zaživjeti i ''požarna kuća'' za uvježbavanje vatrogasaca za intervencije te da će obuka biti na zavidnoj razini.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.