reklamavelika2015a

vatrogasci1

Ovih dana su Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja Zagreb, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Našice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice položili i posljednji ispit za spašavanje s visina i iz dubina.

Još jednom su potvrdili svoje znanje i svoje vještine za 3. stupanj osposobljavanja za specijalnost pod nazivom "Spašavatelj s visina i iz dubina", a koji je  prema programu osposobljavanja za spašavanje s visina i iz dubina  Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Teorijska nastava kao i same vježbe trajale su tijekom cijele godine, a svih 10 vatrogasaca uspješno su položili ispit. Vježbalo se na više lokacija kao što su sadašnji dom DVD-a Našice, novi dom DVD-a Našice, veliki parki, te jezero Lapovac u Našicama. Ova obuka predstavlja pravu vatrogasnu specijalnost jer se provodi na Učilištu te se za položeni stupanj dobije certifikat, kao i pravo nošenje značke i prišivke na vatrogasnu uniformu.

vatrogasci2

Prije pristupanja I. stupnja koji je bio daleke 2013. godine, vatrogasci su morali proći strogu pismenu provjeru kao i strogu provjeru iz motoričkih sposobnosti. Cooperov test sastoji se od: skoka s mjesta u dalj, skijaškog čučanja, sklekova, trčanja, te trbušnjaka, a vatrogasci su prije samog testa morali dostaviti i liječničko uvjerenje, kako bih dokazali da su sposobni za tu specijalnost. Prošle godine u listopad mjesecu, vatrogasci su položili II. stupanj, te su se za ovaj sadašnji III. stupanj pripremali oko godinu dana, a pokazalo se kao pun pogodak.

Zapovjednik JVP Našice Ljubljanović Saša i zapovjednik DVD-a Našice Matković Danijel izrazili su veliko zadovoljstvo te su rekli kako su sada spremniji i za veće intervencije za spašavanje s visina i iz dubina.

„Imali smo nekoliko manjih, ali uspješnih intervencija na našem području, koje su se odradile profesionalne, no sada smo spremniji i za one veće. Oprema koja se koristi za ovakve intervencije dosta je skupa, ali mi smo zadovoljni sa svojom sadašnjom opremom, te možemo rame uz rame biti sa svojim kolegama iz drugih postrojbi u Hrvatskoj“ - napomenio je Ljubljanović. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.