bon2017 12

dnd0

U Gradskoj vijećnici jučer su izvještajnu skupštinu održali članovi DND Našice.

Izvješće o radu podnijela je predsjednica Darija Vlajnić. Od mnogobrojnih aktivnosti koje je Društvo tijekom 2017. odradilo izvojila je obilježavanje dana knjige, povorku Maškara, dane otvorenih vrata, sudjelovanje u bogatom programu tijekom Dječjeg tjedna, bolnicu za medvjediće, dane kruha, predstavu povodom Dana grada, mnogobrojne humanitarne akcije i uspješnu suradnju sa Dječjim gradskim vijećem, Gradom Našice , Mjesnim odborom Grada Našica, Savezom DND-a Hrvatske i udrugama .Istaknula je i nastavak uspješne suradnje i sa Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice održavajući svakog prvog utorka u mjesecu igraonicu/čitaonicu u prostorijama DND-a. Tijekom godine nisu zaboravili ni na bolesnu djecu koju su nekoliko puta obišli na Odjelu predijatrije OB Našice, a u mjesecu listopadu darivali ih slikovnicama i dječjim knjigama u suradnji sa Dječjim gradskim vijećem i Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice. Osim ovih uobičajenih aktivnosti predsjednica Vlajnić izdvojila je sudjelovanje na 21. Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču na kojoj su našički DND predstavljale dramska skupina, likovna i dječja radionica, te polaznici Dječjeg foruma. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa uključili su se u projekt „Volontiramo i mi“ kroz koji u društvu provode projekt „Prve su najvažnije“. Do kraja godine najavila je kićenje Božićne jelke na gradskom trgu te bogati program koji pripremaju povodom blagdana sv.Nikole, kada će djeci našega grada podijeliti 850 poklon paketića koje će financirati Grad Našice. Podnešeno je financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora , te je donešen financijski plan i plan rada za 2018. godinu. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Kruna Skupštine bila je prezentacija fotografija aktivnosti provedenih posljednjih 5 godina . Svi prisutni mogli su se prisjetiti održanih aktivnosti, a novi članovi i gosti upoznati s radom Društva. Skupštini su prisustvovali i polaznici literarne radionice, koji su se predstavili prigodnim recitacijama, te tako Skupštini dali obol dječjeg veselja i radosti.

dnd2

Predsjednica Vlajnić zahvalila je voditeljicama radionica i volonterima koji su do početka studenog odradili 850 volonterskih sati, te im uručila Zahvalnice za njihov volonterski rad s djecom i za djecu. Članica Tanja Kozina primila je Zahvalnicu za 5 godina volonterskog rada sa djecom i za djecu u DND-u. Vrijednim članovima čestitke povodom 65. godina rada uputili su predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek, ravnateljice OŠ Vlatka Zahirović i Jasminka Falamić, ravnateljica Radia Našice Tomislava Justić, ravnatelj Crvenog Križa Igor Feldi, te Robert Kresić predsjednik Udruge Dar dobrote, koji su članovima udruge poželjeli još puno aktivnosti u kojima će okupljati djecu i tako brinuti o najmlađim članovima zajednice. Po završetku svečane Skupštine predsjednica je svim partnerima i suradnicima zahvalila na uspješnoj suradnji, te im u znak zahvalnosti uručila Zahvalnice.

Predsjednica DND-a Našice prof. Darija Valjnić izjavila je:

dnd3

 “Rođendan Društva obilježili smo skromno, ali svečano prikazom djelovanja DND-a Našice unazad 5 godina, te predstavljanjem aktivnosti po kojima je ovo Društvo za djecu prepoznatljivo u našem gradu. Svojim radom i aktivnostima DND je u ovih 65 godina obogatio i uljepšao djetinjstva brojnih generacija djece u stvaranju svijeta po mjeri djece, jer su ona izvor radosti i snage svake obitelji."

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.