reklamavelika2015a

medo1U sklopu Dječjeg tjedna danas je u hotelu “Park Panolija” održana tradicionalna Bolnica za medvjediće. Ovaj projekt se provodi već godinama u Našicama, a cilj mu je kroz igru pomoći djeci da se oslobode straha od odlaska liječniku.
medo2
Darija Vlajnić predsjednica Društva naša Djeca Našice je o ovom projektu izjavila. 
"Ovo je jedna tradicija koju održavamo svake godine u gradu Našicama. Lijepa suradnja sa studentima medicinskog fakulteta iz Osijeka. S njima surađujemo jako lijepo i svake godine se odazovu našem pozivu. Ove godine smo uključili i medicinske sestre i djelatnike Opće bolnice Našice. Tu su i volonteri društva Naša djeca Našice i volonteri Clipa Našice. Djeca su iz dječjeg vrtića "Zvončić" Našice, prvi razredi Osnovne škole "Dore Pejačević" Našice i djeca koja će doći sa svojim roditeljima. Cilj ovog projekta je da se smanji strah kod djece od odlaska liječniku. Svako dijete donese svog bolesnog plišanca medu ili neka druga životinjica i studenti medicine zajedno s djecom liječe bolesnog medvjedića."
medo3
O praktičnoj provedbi projekta Alen Imširović student medicinskog fakulteta u Osijeku je rekao.
"Projekt bolnica za medvjediće je osnovan u Švedskoj prije petnaest godina. Ovdje u Slavoniji organizira se četrnaestu godinu za redom. U Našicama smo tradicionalno svake godine. Cilj projekta je riješiti djecu straha od odlaska liječniku. Djeca dođu sa svojim medvjedićima i ona su u ulozi roditelja, a njihovi medvjedići su pacijenti i samim time se djeca ne boje i zajedno sa studentima medicine liječe njihovog medvjedića. Upoznaju se s medicinskim materijalima, zavojima svim onim čega se zapravo boje. Nakon toga dobiju simboličnu nagradu kao lijek za svog medu neki sok, flips ili štapići. Primjetili smo da nakon toga se djeca vraćaju nazad i više se uopće ne boje medicinskog materijala i kao kroz neku igru žele ponovno proći kroz bolnicu."
 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.